Evropski denar za kolesarsko povezavo Brežice-Dobova

20.4.2021 | 09:40

Ilustrativna fotografija (foto: arhiv)

Ilustrativna fotografija (foto: arhiv)

Ljubljana/Brežice - Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt ''DRR-Kolesarska povezava Brežice–Dobova''. Skupna višina sredstev, namenjenih za izvedbo projekta v okviru Dogovora za razvoj razvojne regije Posavje, znaša nekaj manj kot 2,9 milijona evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 1,8 milijona.

Občina Brežice bo v okviru projekta uredila približno 4,6 kilometra zaključene kolesarske povezave od Brežic do Dobove, ''s čimer bo zagotovila kakovostne infrastrukturne pogoje in s tem spodbudila uporabo kolesa za dnevno migracijo. Rezultat vodenja kolesarskih poti po manj prometni infrastrukturi, namenjeni ranljivejšim udeležencem v prometu, bo tudi izboljšana prometna varnost,'' sporočajo iz omenjene službe.

Dolgoročni namen investicije je spodbujanje trajnostne mobilnosti, izboljšanje pogojev za varno kolesarjenje in posledično zmanjševanje števila vozil na cesti, še dodajajo v sporočilu za javnost.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava