Teniška turnirja na Otočcu z višjim nagradnim skladom

21.4.2021 | 07:50

Živa Falkner bo imela priložnost nastopiti na močnem domačem turnirju. (foto: arhiv; R. N.)

Živa Falkner bo imela priložnost nastopiti na močnem domačem turnirju. (foto: arhiv; R. N.)

Ljubljana/Otočec - Teniška zveza Slovenija (TS) je sporočila, da bosta imela ženska turnirja Mednarodne teniške zveze (ITF) na Otočcu višji denarni sklad. Ta se bo iz okoli 12.400 dvignil na okoli 20.700 evrov (25.000 dolarjev).

S tem TS še naprej sledi strategiji, v kateri je med drugim zapisala, da bo od leta 2020 naprej vsako leto v slovenski teniški koledar dodala vsaj en profesionalni turnir tako imenovanega World Tennis Toura z nagradnim skladom najmanj 12.400 evrov.

"V vodstvu naše organizacije smo se odločili za povečanje nagradnega sklada, s katerim želimo tudi nagraditi teniški klub Krka Otočec, ki je izjemno organiziral zadnji turnir. Ob tem pa dajemo priložnost mlademu rodu perspektivnih igralk, kot sta Živa Falkner in Pia Lovrič, da lahko tudi doma nastopata na močnih turnirjih," je dejal direktor TS, Gregor Krušič.

Prav turnir na Otočcu je bil lani prvi po omenjeni strategiji TS. Letos nadaljujejo z organizacijo tovrstnih turnirjev, in sicer bosta v maju potekala dva ženska turnirja na Otočcu z nagradnim skladom 25 tisoč dolarjev. Prvi na sporedu, Krka open Otočec 2021, bo potekal med 25. in 30. majem, drugi pa bo Otočec open 2021, ki se bo odvijal od 31. maja do 6. junija.

Poleg turnirjev na Otočcu bo organiziran še moški turnir v Velenju, ki ga bo organiziral ŠTK Velenje. Poleg tega bo TS v drugem in tretjem tednu avgusta v Portorožu organizirala dva turnirja z nagradnim skladom 40 tisoč dolarjev (33.150 evrov). Vrhunec turnirskega dogajanja v letošnji sezoni pa bo turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož, ki bo sredi septembra.

Ob tem potekajo konstruktivni pogovori, da bi že letos izpolnili cilj za naslednje leto in bi turnir ITF ravni organizirali tudi v Litiji.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava