dolenjska

Korona krivulja še naprej vodi v rumeno fazo

22.4.2021 | 12:50 | M. K.

Foto: D. N.

Foto: D. N.

Po velikem padcu pozitivnih primerov prejšnjo sredo je tudi včerajšnja postregla z nadaljevanjem ugodnega trenda, ki nas pelje proti rumeni fazi glede na zakonitosti vladnega semaforja.

Včeraj je bilo opravljenih skoraj 29.000 hitrih in PCR testov, zaznanih pa je bilo 745 pozitivnih na koronavirus. Delež na PCR testih potrjenih pozitivnih je bil 17,5-odstoten, če bi upoštevali še hitre teste, pa le 2,5-odstoten.

Za vsakdanje življenje je bistveno, da se je za 2,9 odstotka znižalo sedemdnevno povprečje. Iz tedenskega povprečja se namreč umika prejšnja sreda z 892 pozitivnimi primeri. Po podatkih Sledilnika za covid-19 znaša sedemdnevno povprečje 692. Pri 600 se začne rumena faza.

V bolnišnicah zdravijo 620 covidnih bolnikov (včeraj 631), od tega 154 na oddelkih za intenzivno terapijo. Umrlo je 11 covidnih bolnikov.

V SB Novo mesto imajo danes (tako kot včeraj) 40 covidnih bolnikov - dva so sprejeli, enega odpustili, eden je žal umrl.

Dva bolnika s covidom sta umrla v SB Brežice. Dva so sprejeli in enega bolnika odpustili, tako da njihovo skupno število danes znaša 22.

Stanje okužb po občinah v spodnjih grafih ...

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava