Objestno in pijano; novogradnje ostajajo brez že vgrajenih električnih vodnikov

22.4.2021 | 11:10

Krški policisti so včeraj v mestu ustavili pijanega voznika. (ilustrativna fotografija; Bobo)

Danes s PU Novo mesto sporočajo, da so bili policisti PP Krško včeraj nekaj po 17. uri obveščeni, da voznik osebnega avtomobila z objestno in nevarno vožnjo ogroža druge udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so kršitelja izsledili in ustavili v Krškem in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 31-letniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligrama alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

Zavarujte svoje novogradnje

V zadnjem času so na območju PU Novo mesto obravnavali posamezne primere tatvin vgrajenih električnih vodnikov iz novogradenj, v vseh primerih je zaradi kaznivega dejanja nastala večja premoženjska škoda. Policisti so opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zbrali obvestila in nadaljujejo s preiskavami in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Policisti in kriminalisti izvajalce del in druge občane ob tem pozivajo k samozaščitnemu ravnanju in previdnosti. Ugotavljajo, da se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja, delovišča in objekte opazujejo, prav tako, ali je objekt morda fizično varovan, tatvino pa izvršijo v nočnem času oziroma takrat, ko na delovišču ni nikogar. Občanom svetujejo, da ob zaznavi sumljivih vozil in oseb, ki v to okolje ne sodijo in bi se lahko pripravljali na izvrševanje kaznivih dejanj, o tem takoj obvestijo policiste na številko 113 in si zapišejo registrsko številko vozila. Policisti se bodo odzvali in preverili vse okoliščine.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava