kronika

Prijeli nasilnega roparja

7.5.2021 | 08:40 | M. K.

Prijeli nasilnega roparja

Kočevje - Kočevski policisti so v tem letu obravnavali kaznivi dejanji roparskih tatvin in en rop.

V prvem primeru je bil, v začetku februarja, v eni izmed trgovin na območju Kočevja storilec zaloten pri tatvini cigaret, nato pa je, da bi obdržal cigarete, zoper zaposlene uporabil silo. Pri tem ni bil nihče poškodovan, sporočajo s Policijske uprave Ljubljana.

V drugem primeru je konec aprila iz trgovine nepridiprav sledil oškodovanki do doma, nato pa ji je ob vstopu v stanovanjski blok iz rok iztrgal torbico z vsebino. Pri tem je uporabil silo, ženska je padla na tla in se lažje poškodovala. Po dejanju je pobegnil, iz denarnice v torbici zadržal denar, ostale ukradene predmete pa odvrgel v smetnjak in reko Rinžo. Vsi predmeti so bili v nadaljnji intenzivni kriminalistični preiskavi in ogledu kraja najdeni.

V tretjem primeru pa je v začetku tega meseca ukradel denar svojim bližnjim, ko so ga pri tem zalotili, pa si je z uporabo sile denar prilastil. V tem primeru oškodovanka ni bila poškodovana.

Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi najdenih premetov ter drugih dokazov ugotovili, da je vseh treh dejanj utemeljeno osumljen 33-letnik iz območja Kočevja. Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil včeraj zaradi utemeljenega suma dveh kaznivih dejanj roparskih tatvin in ropa priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava