posavje

Premiki vojaških vozil na relacijah Karavanke/Cerklje ob Krki-Črni Kal ter Črni Kal-Cerklje ob Krki

8.5.2021 | 09:40 | M. K.

Premiki vojaških vozil na relacijah Karavanke/Cerklje ob Krki-Črni Kal ter Črni Kal-Cerklje ob Krki

Danes in v nedeljo bo v okviru vojaške vaje Defender Europe povečan promet vojaških vozil s smeri Karavank in iz Cerkelj ob Krki proti Črnemu Kalu, v petek in soboto, 14. in 15. maja, pa iz smeri Črnega Kala proti Cerkljam ob Krki, so sporočili z ministrstva za obrambo.

‹ nazaj

Komentarji (4)

8.5.2021 3   (3)   (0)   Ocenimiha 
točno to smo si vedno želeli.... mimgrede me res zanima kakšno vajo lahko izvedejo v Črnem kalu in kdo je dovolil tovrstne aktivnosti na takem terenu?
8.5.2021–4   (0)   (4)   Oceniekolog 
Spoštovani Slovenci, samo milion nas je. Poznate to pesem, zato z vsem veseljem in spoštovanje bodite hvaležni, da so tukaj, upam ,da so prišli tako na vežbo kot uredit nekatere mednarodne obveznosti in zaščititi slovenski narod pred tujimi, sezonskimi delavci z Balkana, da tudi raziščejo Bančno luknjo, ukradeno lastnino,ki se krade s sodnimi sklepi in izvršitelji, kjer krade Furs s svojimi davčnimi inšpektorji in uslužbenci, ki so prevzeli popolno oblast v svojem imenu in proti ustavno, da preverijo vsa premoženja državnih uslužbencev, ki sodelujejo s terorizmom. Spomnimo , da je Slovenija kot tudi Evropa se prehranjevala in obnovila od 1944 do 1970 z ameriško pomočjo in hrano, bodimo jim hvaležni, kot tudi spoštujmo prijateljski narod, ki se bori za človeka in njegove pravice. Morda bodo vključili v manevre tudi vse oborožene skupine od policajev, vojakov, tožilcev, sodnikov , izvršiteljev, redarjev, lovcev ...... v te vaje, da bodo se vsi zavedali Slovenske Ustave in Mednarodne obveznosti kot tudi tuje kredite , ki jih je država jemala za druge organizacije.
8.5.2021 5   (5)   (0)   Ocenimiha 
Če bi se zavzemal za ekologijo bi poznal tisti teren kjer bodo te vaje. Okolje je zelo občutljivo prvič že zaradi kraškega terena, je tudi zelo požarno ogroženo, samo spomni se vseh tistih požarov. Spomni se tudi tistega incidenta, ko se je zagozdila cisterna s kerozinom v tunelu pri Hrastovljah in je odteklo 10 tisoč litrov kerozina v podtalnico. Sporno je tudi to, da se pod Črnim kalom nahaja edino vodno zajetje Rižana iz katerega se napaja cela slovenska Istra, da ne bom našteval dalje. Ljudje ki poznamo tisti teren se tudi čudimo kje naj bi se tam izvajale vaje, ali v kotlini pod Črnim kalom omejeni z vsemi tistimi griči ali pod kraškim robom na strimi, ali nad robom ala Črnotiče ... Skratka za neke taktične vaje tisto ni primeren teren tako ali drugače. Kar se tiče pa same vojske pa ja, zakaj so pomembne te vaje, da se uskladimo kako obraniti našo deželo pred Avstrijo, ki je edina od naših sosed ki ni v natu? Pred tisto Avstrijo s katero se kitite vsi naciji, da je v bistvu to vaša dežela in da nimate veze z balkanom, čeprav ste balkanci in to hudi?? Pa mimgrede v Sloveniji nas je čez 2,1 miliona - še to. Koga si izbrisal tokrat, razlika je namreč 1,1 miliona s tvojim namigovanjem "samo milion nas še živi". Tsito s pomočjo0 44-70 se pa najbrž hecaš a ne?
8.5.2021 5   (6)   (1)   Ocenitoto 
A SE NISMO OB ODHODU JNA ZAKLINJALI DA NA OZEMLJU SLOVENIJE NE BO TUJEGA VOJAKA IN KAJ SPET TI TU POČNEJO POMENI DA SO NAM TAKRATNI VLADAJOČI LAGALI TO POMENI DA NISMO NEUTRALNA DRŽAVA IN DA ZOPET PRIPADAMO NEKEMU BLOKU KAJ JE TO SEDAJ JAZ SEM GLASOVAL ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO IN NE BLOKOVSKO.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava