šport

Kobe po vozovnico za OI v Tokiu

14.5.2021 | 09:20 | STA; M. K.

Primož Kobe (foto: arhiv DL; I. V.)

Primož Kobe (foto: arhiv DL; I. V.)

Ta čas najboljša slovenska maratonca Primož Kobe (Krka) in Neja Kršinar (Papež) bosta imela v nedeljo v Milanu na maratonu, na katerem se bodo merili le povabljeni tekači, novo priložnost, da dosežeta normi za olimpijske igre letos poleti v Tokiu.

Kobe je 11. aprila v Sieni dosegel drugi slovenski čas v zgodovini (2:13:36), olimpijske norme (2:11:30) pa mu ni uspelo doseči. Neja Kršinar je tedaj odstopila. Da bi se Kobe uvrstil olimpijsko ekipo, bo moral popravil državni rekord Romana Kejžarja, ki je leta 2000 v Torinu tekel 2:11:50. V Sieni je leta 2011 dosegel takratni osebni rekord 2:16:18 in na šestem mestu dosegel normo za svetovno prvenstvo v Daeguju.

"Dober mesec po zadnjem maratonskem nastopu težko ocenjujem svojo pripravljenost, vedno je pred maratonom tudi negotovost, saj pred njim manj tečeš, a je to treba narediti zaradi lažjega in učinkovitejšega nastopa na tekmi. Moram pa pošteno priznati, da sem se pred tekmo v Sieni počutil precej bolje," je povedal Kobe.

"Start maratona bo že ob 6.30 zjutraj. Kar mislim, da je dobro. Zjutraj bodo temperature nizke, vetra pa ne bo. Kenijskim tekačem ta ura ustreza, saj so navajeni teči tako zgodaj zjutraj, nam pa bo malo težje zbuditi telo," je na svoji spletni strani zapisal 39-letni Novomeščan. Po Sienskem maratonu je imel nekaj težav z mečno mišico, a je po prvenstvu Slovenije v dolgih tekih kmalu lahko opravil nekaj dobrih treningov.

Dodal je, da se je ob vsem lahko tudi dobro spočil. "Mislim, da je trasa dobra. Skrbi me le tisti obrat za 180 stopinj, ki ga bo treba narediti šestkrat. Če bo oster, lahko na vsakem obratu izgubim nekaj sekund, kar ni tako zanemarljivo," je Kobe opisal en 4,7-kilometrski krog in 7,5 kilometrski krog, ki ga bodo morali preteči petkrat.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava