dolenjska

Letalo v Šmarjeti še buri duhove; prijava na inšpekcijo

14.5.2021 | 14:15 | L. Markelj

Obnovljena Karlovškova hiša, zraven pa prizidek, na strehi katerega so postavili letalo. (Foto: L. M.)

Obnovljena Karlovškova hiša, zraven pa prizidek, na strehi katerega so postavili letalo. (Foto: L. M.)

Šmarjeta - Center Šmarjete je zadnje čase zlasti zaradi obnove znamenite Karlovškove hiše eno veliko gradbišče. Investitor domačin Miha Gregorčič v njem ureja Gregorčičev dvorec s hotelom, restavracijo, vinoteko, velnesom, vrtom, odprtje pa načrtuje konec maja.

Domačini so sprememb veseli, a nekatere moti odsluženo potniško letalo na vrhu hotela, ki si ga je naložbenik tam zamislil kot dodatno ponudbo, edinstveno v Evropi. V njem bo uredil apartma za dve osebi, zraven pa bo še manjši bazen.

»A pri nas res lahko dela vsak, kar hoče?« je na zadnji občinski seji spraševal svetnik Branko Zoran. Svetniški kolega Tone Bobič je pripomnil, da so o letalu res deljena mnenja med ljudmi in spraševal, ali ima investitor vsa potrebna dovoljenja.

Kot smo izvedeli, je novomeška območna enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije v četrtek, 13.5., poseg prijavila inšpekciji.

Župan Marjan Hribar pravi, da Občina Šmarješke Toplice ni dajala nobenih soglasij ali dovoljenj. »O zadevi imam svoje mnenje, dokler ni zbranih vseh dejstev, se ne želim izrekati. Gre pa za dosti nenavadno postavitev,« je dejal.

Pozanimali smo se, kaj o letalu meni spomeniška služba, za komentar smo prosili tudi investitorja Miho Gregorčiča.

Podrobneje v aktualni tiskani številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava