kočevsko-ribniško

V Ribnici odprli večnamenski športni park

7.6.2021 | 07:40 | STA; M. K.

Foto: Občina Ribnica; D. V.

Foto: Občina Ribnica; D. V.

V Ribnici odprli večnamenski športni park
V Ribnici odprli večnamenski športni park

Ribnica - V Občini Ribnica so konec tedna odprli večnamenski športni park, ki so ga po besedah župana Sama Pogorelca težko čakali več let. Z njim bodo zagotovili kakovostno športno vadbo in večjo varnost šolarjem OŠ dr. Franceta Prešerna ter rekreacijo vsem občanom, ki bodo želeli. Naložba je stala 1,3 milijona evrov.

Park je s slovesnim prerezom traku odprl župan, nato pa je v njem že potekalo pestro športno dogajanje s kulturnim programom.

Gre za prvo sodobno zunanje igrišče v središču mesta, ki bo po besedah župana med drugim pripomoglo tudi k večji varnosti otrok v bližnji Osnovni šoli dr. Franceta Prešerna. Do zdaj so morali namreč tamkajšnji učenci k pouku športa hoditi na nekdanji vojaški stadion Ukar. A pot do tja je bila nevarna, poleg tega je stadion ponujal le zelenico in dotrajano asfaltno atletsko stezo. Nov športni park stoji ob sami šoli in ponuja še marsikaj dodatnega.

Na njem so nogometno oz. rokometno igrišče, igrišče za odbojko na mivki in igrišče za košarko. Okoli nogometnega oz. rokometnega igrišča sta urejeni 150-metrska atletska steza iz tartana in steza za skok v daljino. Zgrajene so garderobe in tribuna s pogledom na vsa igrišča, urejena je tudi razsvetljava, da bo mogoče objekte uporabljati tudi ponoči.

"Gre za zares večnamenski objekt, s katerim bomo zadostili tako potrebam šole kot vsem ostalim občanom. Verjamem, da ga že vsi nestrpno pričakujemo," je dejal župan.

Gradnja, ki jo je izvedlo podjetje Hipox, je stala 1,3 milijona evrov, pri čemer je 871.500 evrov zagotovila Občine Ribnica, 467.500 pa ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zvočni zapisi

Župan Samo Pogorelc o športnem parku in njegovem pomenu

‹ nazaj

Galerija (11)

_ribnica (1)
_ribnica (10)
_ribnica (11)
_ribnica (2)
_ribnica (3)
_ribnica (4)
_ribnica (5)
_ribnica (6)
_ribnica (7)
_ribnica (8)
_ribnica (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava