dolenjska

Koronapodatki: tako ni bilo že od septembra; Dolenjska in Bela krajina včeraj z ničlo, Posavje s tremi okužbami

7.6.2021 | 12:00

Kako se je virus širil na včerajšnjo nedeljo? (simbolna slika; Profimedia)

Kako se je virus širil na včerajšnjo nedeljo? (simbolna slika; Profimedia)

Včerajšnji podatki o številu novih primerov okužbe s sars-cov-2 so znova dobri, saj se je delež pozitivnih testov po dolgem času spustil pod pet odstotkov.

Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da so zdravstveni delavci v Sloveniji včeraj potrdili 57 novih primerov okužbe s koronavirusom. Opravljenih je bilo 1329 PCR testov, delež pozitivnih pa je znašal 4,3 odstotka. Tako nizek delež pozitivnih testov smo nazadnje zabeležili 28. septembra lani. Tudi sicer pa je včerajšnja epidemiološka slika boljša kot v nedeljo pred tednom dni, ko je bilo potrjenih 91 novih primerov okužbe, delež pozitivnih testov pa je bil 6,1-odstoten.

V Sloveniji je po podatkih sledilnika trenutno aktivno okuženih 3661 oseb. Nekoliko se je sicer poslabšalo stanje v slovenskih bolnišnicah, kar pa je za konec tedna, ko domov odpustijo manj bolnikov, že značilno. Danes zjutraj so bolnišnično zdravljenje potrebovali 203 covidni bolniki (včeraj 198), od tega jih je 54 ležalo na enotah za intenzivno terapijo (včeraj 51). Na žalost sta dva bolnika umrla.

Z enim odmerkom cepiva je bilo doslej cepljenih 718.078 prebivalcev, to je 41,6 odstotka odraslih prebivalcev, polno pa je precepljenih 478.027 prebivalcev oz. 27,7 odraslih državljanov. Covid-19 je doslej prebolelo 247.381 prebivalcev Slovenije.

REGIJA

V SB Novo mesto imajo danes 16 covidnih bolnikov (včeraj 17) - enega so odpustili v domačo oskrbo. Še trije danes potrebujejo intenzivno terapijo.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - brez novih okužb

Posavje - Brežice, Sevnica in Radeče 1

M. K.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava