Novo mesto ostalo brez kina, Cineplexx se poslavlja

10.6.2021 | 12:45

Novomeški Cineplexx bo tudi ob vnovičnem odprtju kinodvoran sameval

Preddverje novomeškega Cineplexxa je bilo le redko tako polno ...

... enako velja za dvorane. Slike so arhivske izpred nekaj let, ko je 'rdeča kocka' gostila premiero filma Novomeščana Žige Virca ''Houston, imamo problem!''. (foto: Mediaspeed)

Novo mesto - Cineplexx je danes sporočil, da ponovno odpira vrata svojih kinodvoran, s pomembnim dodatkom, da to ne velja le za kino v Novem mestu.

Kinodvorane v rdeči kocki kompleksa v Portovalu bodo torej samevale še naprej. Na naše vprašanje, zakaj kina v dolenjski prestolnici ne odpirajo, so nam v Cineplexxu odgovorili, da gre za strateško odločitev lastnikov in vodstva podjetja. Domnevamo lahko, da je temu botroval slab obisk novomeških dvoran.

Prostori sicer niso v njihovi lasti, bili so le najemnik.

Cineplexx se od Dolenjcev tako poslavlja, na poizvedovanje, ali bodo morda njihova velika platna v Novem mestu spet zaživela z zamikom, so nam namreč odgovorili, da so ''naši obiskovalci vedno dobrodošli v kateremkoli drugem Cineplexx kinu,'' in da bo ''manj kot enem letu na voljo tudi nov, moderen kino multiplex na lokaciji Ljubljana-Rudnik.''

M. K.

Komentarji (6)

5d nazaj—   (1)   (1)   Ocenimiha 
Mimogrede, tista moja pripomba ki sem jo dajal, k maš ja, v kino ne, je izgleda tudi pripomogla k temu stanju. Ta celoten objekt je sameval najmanj eno leto. Upam da so zdaj vsi skupaj srečni. Aleluja in ko je** kino a ne?
5d nazajOcenireziser 
kdo ga rabi kino, sej bo berger neki naredu...
5d nazajOcenimiha 
ne morem verjet, da res tako gledaš na svet?? Potem lahko tut rabimo da konec koncev ne rabimo bolnice, lekarne.... V Afriki tut nimajo tega pa vseeno živijo
4d nazajOcenireziser 
si kar bogi, če ne razumeš sarkazma, bojim se da nm saj tri leta.ne bo imelo kina..mi smo navadna vas!
4d nazajOcenimiha 
Nisem bogi, ker to da bo bergar nekej naredu , je že enih 10 reklo, izgleda da res folk tako misli ... Me pa zanima ali se bo tudi z ostalimi kulturnimi ustanovami zgodilo podobno?
4d nazaj 1   (1)   (0)   Ocenireziser 
Mislm, da je tudi v tušu možen kak nov najemnik, sam težko, drugače pa poleg tega, da kina sploh nimam mestu manjka ena taka mestna kinodvorana, kot je kino bežigrad ali pa komuna v ljubljani..samo to so mokre sanje...verjetno pa ne gre tu računat.na oblast, jim ni prioriteta urejeno kulturno področje...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava