Pogačar bo najprej branil zeleno majico od Brežic do Krškega

11.6.2021 | 08:00

Pogačar včeraj v zelenem (foto: Sportida)

Pogačar včeraj v zelenem (foto: Sportida)

Start bo danes ob 11.15 v Brežicah ... (foto: Občina Brežice)

Start bo danes ob 11.15 v Brežicah ... (foto: Občina Brežice)

Brežice - Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar bo zeleno majico vodilnega na dirki po Sloveniji najprej branil od Brežic do Krškega (165,8 km). Tam gre v prvi vrsti pričakovati spopad najboljših sprinterjev, če bodo preživeli razgibanih zadnjih 20 km etape.

Pogačar je že v drugi etapi od Žalca do Celja pokazal, da je razred ali dva boljši od tekmecev. To je v cilju priznal tudi Matej Mohorič, ki je na Celjski grad pripeljal kot drugi, a z 1:22 minute zaostanka.

V skupnem seštevku je tako pred Pogačarjevimi tekmeci zahtevna naloga, danes pa naj bi bila etapa namenjena najboljšim sprinterjem, ki so sposobni slediti ritmu tudi navkreber.

Kolesarje namreč čakajo trije kategorizirani vzponi (Drensko Rebro, Studenec, Sremič), ki bi lahko zredčili število sprinterjev pred zaključkom preizkušnje v Krškem. Karavana naj bi tja pripeljala okoli 15.15, etapa pa se bo začela ob 11.25 v Brežicah.

Promet oviran

V tem času bo promet oviran na relaciji Brežice - Dobova - Bizeljsko - Podsreda - Senovo - Brestanica - Sevnica - Boštanj - Raka - Zameško - Kostanjevica na Krki - Krško.

Posavje si sicer, kot smo poročali, od današnje etape kolesarske dirke obeta obilo turistične promocije.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava