Literarni večer: Jakob J. Kenda: Transverzala, Park Rastoče knjige Novo mesto

15.6.2021 | 18:00

Potopisni roman Transverzala je svojevrstno nadaljevanje večkrat nagrajene uspešnice Apalaška pot. Jakob J. Kenda tokrat s svojim slikovitim, sočnim jezikom in začimbo humornih vložkov prikazuje pot, ki se vije prek njegove lastne dežele. Pripoved tako nudi vpogled v preteklost, a predvsem sodobnost avtorjeve domovine, in to s prepletenim vencem utrinkov in tem, ki jih ves čas povezujejo tudi bolj intimne niti ljubezni v njenih najrazličnejših oblikah.

Transverzala je bila predlagana že leta 1951, a so iz različnih razlogov uspeli speljati le polovico poti. Avtor pričujočega romana je tako leta 2019 določil potek celotne trase in jo skupaj s svojima otrokoma in prijatelji tudi prehodil. Izrazito združevalna in unikatno krožna pot s 1200 kilometri dolžine in poskočnimi 70 kilometri skupnega vzpona zdaj končno zaobjema vse raznolike obraze slovenskega planinskega sveta od divjinskega do alpskega.

Pred obiskom dogodka svetujemo, da preverite veljavne ukrepe za preprečevanje epidemije Covid 19 na področju izvajanja kulturnih prireditev.

Torek, 15. junij 2021, ob 18. uri, Park Rastoče knjige