Organizirano cepljenje v gospodarstvu brez nagrad in prisile; kaj se je dogajalo v Krki?

17.6.2021 | 14:30

Dodaten pospešek precepljenosti je dalo organizirano cepljenje v podjetjih, kjer so ga marsikje z zadovoljstvom sprejeli, tudi v novomeški Krki in Revozu ter v NEK itd. (Foto: L. M.)

Dodaten pospešek precepljenosti je dalo organizirano cepljenje v podjetjih, kjer so ga marsikje z zadovoljstvom sprejeli, tudi v novomeški Krki in Revozu ter v NEK itd. (Foto: L. M.)

Novo mesto, Krško - Do konca junija sistematično cepljenje proti covid-19 zaposlenih v gospodarstvu – GZDBK: zanimanje kar precejšnje – Cepljenje prostovoljno, cepiva ne izbirajo – Kako v Krki, Revozu, NEK?

V začetku junija je v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti covid-19 bolj pospešeno steklo cepljenje zaposlenih v gospodarstvu. Če kje, si v podjetjih želijo, da delovni proces poteka čim bolj nemoteno in okužbe zaposlenih ne povzročajo težav z organizacijo dela.

Za izvedbo cepljenja v podjetjih mora biti prijavljenih najmanj 50 oseb, za organizacijo cepljenja pa je odgovoren cepilni center na tistem območju, kjer gospodarska družba izrazi zanimanje.

Kot je povedal Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, so tudi sami sredi maja dobili tak dopis in obvestili podjetja v njihovi regiji. Odzvalo se je več deset podjetij, cepljenje pa je potekalo v cepilnih centrih in v večjih podjetjih, kjer je bilo več kot 50 prijav.

Delavci vrste cepiva niso mogli izbirati.

Kordiš doda, da je cepljenje prostovoljno in da, kolikor mu je znano, nobeno podjetje na našem območju svojim zaposlenim za cepljenje ni obljubljalo denarne ali drugačne nagrade.

OČITKI O SILJENJU V KRKI

Je pa do nas prišla anonimna informacija, da naj bi k cepljenju proti covid-19 v novomeški Krki tudi silili. Če se delavci nočejo cepiti, naj bi bili ob stimulacijo, tisti, ki so zaposleni preko agencije, pa celo ob delovno razmerje, nam je sporočil anonimen vir. Zato so nekateri mladi zaposleni menda v stresu raje pristali na cepljenje.

Pozanimali smo se v podjetju, kaj so nam odgovorili, preberite v današnji novi, tiskani številki Dolenjskega lista. Tudi o tem, kaj so o dogajanju v Krki izvedeli sindikati, pa kako poteka cepljenje v Revozu in krški nuklearki.

Lidija Markelj

Komentarji (5)

17.6.2021 4   (4)   (0)   OceniIvan 
Zelo zanimivo bo prebrati kaj so odgovorili v PR službi. Zagotovo bodo pojasnili, da je vse skupaj nekogaršnja "insinuacija".
18.6.2021—   (1)   (1)   Ocenimiha 
Tega pa res ne razumem, folk je pripravljen živet še eno leto v karanteni in pri naš še bolj karikirani situaciji... ko pa imajo možnost, da se ta epidemija zameji ... pa bruhanje po rešitvi. Kdo bi vas razumel? Mislim da je čisto v redu, da večji zaposlovalci omogočijo organizirano ceplenje. kdor pa se noče cepit, pa naj si tiste palčke tlači vsak dan v nos ....
18.6.2021–1   (0)   (1)   Ocenitrue truic 
Tako je! "Rešitev" je potrebno sprejeti z obema rokama. kaj se to pravi? Ignorirat rešitev? Sram vas bodi... Taka priložnost in jo nočete iskoristiti! čimprej po rešitev, po možnosti Asro iz Zenice in to vsak teden se piknit. Resnično, res ne razumem zakaj se folk ne pika bolj pogosto? pa kaj je z vami ljudje, le 23 % ste alo? kaj se čaka? aja čez 6 mesecev se bo treba ponovno pikniti, ko pride 4 val oktobra, ker ta doza / dve, tri ne bojo več zdržale....še več neglede na vse - tudi vmes lahko ponovno fašete ta "prehlad", pa maske bo treba vseeno pripenjat ponovno, pa distanco bo treba vseeno držat, pa kazni bodo vseeno če ne boste pridno poslušal komande, pa iz občin ne bo ponovno možno, pa firme bodo naprej propadale, turizem tudi, šport se bo zopet ustavil....pa vse to ker se boste vi piknili in sprejeli ponujeno "rešitev" za katero mimogrede prevzemate lastno odgovornost, drugo stran v tej" pogodbi" nič ne obvezuje, še več ne razloži vam niti kaj ste sploh piknili v svoje telo, le magnetki se vam lepo lepijo na kraju vboda. Konec koncev je to zanimivo videti , mar ne? ma super je to , strinjam se kar na "pikanje" vsi , ki si to to želite, v čimvećjem številu, da ne bo kdo manjkal ...da ne bi kdo napačno razumel , da smo proti. halo?? Niti približno! Podpiramo maximalno, pikajte se ljude in se rešite...
18.6.2021Ocenimiha 
:) Sem točno vedel da se boš ti oglasil. Ni te blo dolgo že na DL, pa je blo že kar dolgcajt. A potem si se že pičil ali imaš raje v-nos-nike?
18.6.2021Ocenitrue truic 
Rešitelj naš, ti si že rešen....če še ne veš:) Lp

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava