Glasbeni projekt Godalnega orkestra Stična ''Rockester 3'', KD (tudi ob 20. uri) Stična

18.6.2021 | 18:00

Godalni orkester Kulturnega društva Stična v sodelovanjem z rock skupino Soul Killers pod umetniškim vodstvom Polone Udovič predstavlja ROCKESTER 3, ki bo v petek, 18. junija 2021, ob 18. in 20. uri v dvorani Kulturnega doma Stična.

Glasbeni projekt Godalnega orkestra Stična Rockester 3 je tretja različice enega izmed najuspešnejših koncertov iz leta 2016, ki je bil izveden v šestih razprodanih dvoranah v Stični, Straži pri Novem mestu ter Domžalah in si ga je ogledalo več kot 1000 obiskovalcev.

V času covida – 19, ko je bila aktualna prepoved združevanja, je orkester ustvarjal preko spleta in virtualnih komunikacijskih kanalov. Posneli so dve rock uspešnici in ju objavili na spletnem portalu YouTube – tako je nastal Rockester 2.

Projekt je že v samem začetku nastal popolnoma spontano med člani orkestra. Na dan je prišla ideja o sodelovanju z rock skupino in skupnem ustvarjanju znanih glasbenih uspešnic. Nekaj orkestrašev je pokazalo zanimanje in pričelo ustvarjati priredbe za koncert. V projekt so vložili svoje znanje, srce in veselje. Skoraj vse skladbe, s katerimi so se in se bodo na tokratnem koncertu predstavili, so ustvarili člani orkestra sami.

Orkester glasbo ustvarja v sozvočju godal, vokalov, tolkal, klaviatur in električnih kitar. V sodelovanju skupino Soul Killers in pevskimi glasbenimi prijatelji bi vas radi popeljali v svet malo drugačne rock glasbe, ki je lahko prava poezija za ušesa vseh rokerjev po duši in srcu. Program sestavljajo skladbe znanih glasbenikov in glasbenih skupin.