Slab začetek EP za slovenske namiznoteniške igralce; Hribar končal s tekmovanjem

23.6.2021 | 08:00

Peter Hribar (arhiv NTZS)

Peter Hribar (arhiv NTZS)

Varšava - Slovenski namiznoteniški igralci evropskega prvenstva v Varšavi niso najbolje začeli. V včerajšnjem posamičnem programu kvalifikacij je edino zmago zabeležil Deni Kožul, ki je nato drugi dvoboj izgubil in bo priložnost za uvrstitev na glavni turrnir 64 igralcev iskal v repasažu

Brez možnosti za uvrstitev na glavni turnir so ostali Peter Hribar, Lara Opeka, Katarina Stražar in Ana Tofant.

Petra Hribarja, doma iz Šmarjeških Toplic, je v dopoldanskem programu s 3:1 (4, 6, -11, 4) premagal Italijan Niagolo Stoyanov, nato pa pozno popoldne s 3:1 (3, -10, 6, 10) še Poljak Maciej Kubik. Najmlajši član slovenske moške reprezentance je tako osvojil tretje mesto v skupini 5 in končal s tekmovanjem v posamični konkurenci.

Neposredno je na glavni turnir uvrščenih 32 igralcev, med katerimi sta tudi Slovenca Darko Jorgić, osmi nosilec, in Bojan Tokić. Pri moških se jim bo pridružilo 24 zmagovalcev kvalifikacijskih skupin ter osem iz dodatnih kvalifikacij. Pri dekletih je sistem podoben, le da se na turnir poleg 20 zmagovalk skupin uvrstijo tudi štiri drugouvrščene igralke skupin od 17 do 20, v katerih pa slovenskih igralk ni.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava