šport

Liga ABA: Krka začenja z Ljubljančani, doma najprej Mornar

17.7.2021 | 09:10 | M. K.

Fotografija s tekme Cedevite Olimpije in Krke, bilo je na začetku lanske sezone ob gostovanju v Ljubljani. (foto: Liga ABA)

Fotografija s tekme Cedevite Olimpije in Krke, bilo je na začetku lanske sezone ob gostovanju v Ljubljani. (foto: Liga ABA)

Beograd/Novo mesto - Včeraj je v Beogradu potekala skupščina Lige ABA, ki je obelodanila razpored tekem regionalnega tekmovanja za sezono 2021/22. Žreb je hotel, da krkaši tekmovanje začnejo v Ljubljani v Areni Stožice, kjer bodo 25. ali 26. septembra v večnem slovenskem slovenskem derbiju igrali pri Cedeviti Olimpiji.

Prvo domačo tekmo v Ligi ABA bodo odigrali proti Mornarju iz Bara, ki bo v Novem mestu gostoval v 2. krogu, ki bo na sporedu med 1. in 4. oktobrom.  V novi sezoni Lige ABA bo v tekmovanju sodelovalo 14 ekip, naslov prvaka bo branila beograjska Crvena zvezda, ki v Novem mestu gostuje v 11. krogu.

Že takoj na uvodu v novo regionalno sezono bomo torej lahko spremljali ponovitev finala slovenskega državnega prvenstva, Zmaji pa so prav z obračunom na tretji tekmi finalnega niza Lige Nova KBM in zmago nad Krko, sklenili sezono 2020/21.

V končnico Lige ABA se bodo uvrstile štiri ekipe, ki bodo po imele po rednem delu sezone najboljši izkupiček zmag in porazov.

Liga ABA 2021/2022:

1. krog:
Cedevita Olimpija – Krka

2. krog:
Krka – Mornar

3. krog:
Mega Basket – Krka

4. krog:
Krka – Zadar

5. krog:
Partizan NIS – Krka

6. krog:
Krka – Studentski centar

7. krog:
Cibona – Krka

8. krog:
Split – Krka

9. krog:
Krka – Borac

10. krog:
FMP – Krka

11. krog:
Krka – Crvena zvezda mts

12. krog:
Budućnost VOLI – Krka

13. krog:
Krka – Igokea

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava