Trebanjski rokometaši za uvod evropske sezone na Dansko

21.7.2021 | 08:15

Foto: RK Trimo Trebnje

Foto: RK Trimo Trebnje

Dunaj/Trebnje - Pred rokometaši trebanjskega Trima je zanimiv začetek nove tekmovalne sezone. Začeli jo bodo že konec avgusta, in sicer v 1. kvalifikacijskem krogu za preboj v skupinski del EHF Lige. Žreb na Dunaju je določil, da zadnji avgustovski vikend prinaša obračun z danskim TTH Holstebrom.

Evropska rokometna zveza je včeraj opravila žreb za 1. kvalifikacijski krog drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja. V skupinski del se je predčasno uvrstil aktualni državni prvak RK Gorenje Velenje, medtem ko bodo trebanjski in celjski rokometaši evropsko sezono začeli že v 1. kvalifikacijskem krogu.

Prva tekma bo na sporedu v soboto ali nedeljo, 28./29. avgusta, povratna tekma pa sledi teden dni kasneje.

Trebanjci ocenjujejo, da jim je žreb namenil neugodno dansko zasedbo TTH Holstebro, ki je v minuli sezoni danskega prvenstva zasedla četrto mesto.

Izbranci trenerja Uroša Zormana so v lanski sezoni v 1. krogu uspešno odpravili portugalsko zasedbo Belenensesa, v 2. krogu premagali madžarski Balatonfuredi, v skupinskem delu pa proti Rhein-Neckar Lownu, Kadettnu Schaffhausnu, Grundfos Tatabanyi, Eurofarmu Pelisterju ter danskemu GOG-u zabeležili tri zmage.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje: »Letos nas zagotovo čaka zelo pestra sezona. Danski TTH Holstebro je ekipa, vredna spoštovanja, mi pa se bomo nanj v pripravljalnem obdobju dobro pripravili in trebanjske barve poskušali čim bolje zastopati na evropskem parketu.«

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava