dolenjska

FOTO: Nedeljsko neurje - kanala v Dobravici ni več, voda s ceste v poslopje

21.7.2021 | 09:30 | L. Markelj, foto: M. G., PGD Šentjernej

Voda je s ceste pridrla v gospodarski objekt Gleščevih v Dobravici pri Šentjerneju. (Foto: M. G.)

Voda je s ceste pridrla v gospodarski objekt Gleščevih v Dobravici pri Šentjerneju. (Foto: M. G.)

Takole lahko voda naredi z jaškom. (Foto: M. G.)

Takole lahko voda naredi z jaškom. (Foto: M. G.)

Dobravica pri Šentjerneju - Močnejši nedeljski nalivi so težave povzročili tudi na Dolenjskem. Najhuje je bilo na območju občine Šentjernej, kjer so gasilci zaradi vdora meteornih voda v stanovanjske, poslovne in industrijske objekte posredovali petnajstkrat

V težave je v nedeljo imel tudi krajan Marijan Glešč z Dobravice pri Šentjerneju, ki ima domačijo prav ob glavni, državni cesti. Voda je ponoči vdrla s ceste, prestopila šestcentimetrski robnik in prišla na dvorišče in v gospodarsko poslopje ter naredila veliko škode. V poslopju ima stroje in druge naprave, ki so vsi pod električno napetostjo, pa železo in drugo. Meteorna voda je dosegla tudi drvarnico, kjer je ima lepo zloženih deset kubikov suhih drv. Ta bodo zdaj nedvomno gnila, saj so se napila vode.

Kot pove Glešč, se kaj takega ni prej nikoli zgodilo, pa je bilo npr. slabo leto nazaj veliko hujše dežje, ko je padlo 80 litrov dežja na kvadratni meter, zdaj, ko je bilo pol manj, pa take težave. Razlog, pravi, da pozna. »Pred enim mesecem in pol je bil tu gor še stari kanal za odvodnjavanje meteorne vode. Novomeški CGP ga je kot upravljalec cest zasipal, ne vem, s čigavim soglasjem, ter dal notri premajhne dimenzionirane cevi. Delavce in odgovorne sem pravi čas opozoril, a mi niso prisluhnili. Nedeljsko deževje je žal pokazalo, da sem imel prav,« je povedal za Dolenjski list.

Več o njegovem primeru in nasploh o delu šentjernejskih gasilcev v nedeljo ponoči in še tudi v ponedeljek zjutraj pa si preberite v četrtkovem Dolenjskem listu.

‹ nazaj

Galerija (13)

POPLAVE 001
POPLAVE 002
POPLAVE 003
POPLAVE 004
POPLAVE 005
POPLAVE 006
POPLAVE 007
POPLAVE 008
POPLAVE 009
POPLAVE 010
POPLAVE 011
POPLAVE 012
POPLAVE 013

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava