Stvari gredo na slabše, znova več kot 100 okuženih; 23 v regiji, med dijaki 138 plus 87 sekundarnih

21.7.2021 | 13:40

V Sloveniji je precepljenost še vedno prenizka. (foto: Bobo)

Epidemiološka slika v Sloveniji se znova slabša ... Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da se epidemiološka slika znova obrača v tisto smer, ki si je ne želimo. Včeraj je bilo ob 1807 PCR testih potrjenih 111 primerov okužbe s sars-cov-2, pri čemer je bil delež pozitivnih testov 6,1-odstoten. Prejšnji torek so zdravstvene službe denimo potrdile 83 novih primerov okužbe, delež pozitivnih testov pa je bil 4,7-odstoten.

Sicer pa smo več kot 100 primerov okužbe nazadnje zabeležili pred več kot mesecem dni, in sicer 15. junija, ko bilo pozitivnih 117 oseb.

V državi je po informacijah NIJZ 838 aktivnih okužb, 14-dnevno povprečje okužb na 100.000 prebivalcev pa znaša 39.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov je 58, še v torek je znašalo 54. Število aktivnih primerov se je v primerjavi s torkom povečalo za 39, 14-dnevno povprečje pa za dva.

V bolnišnicah zdravijo 27 covidnih bolnikov, od tega jih osem potrebuje intenzivno zdravljenje. V torek ni umrl noben covidni bolnik.

Okužbe med dijaki

Ob tem so na NIJZ objavili podatke o okužbah med dijaki, ki so se vrnili z maturantskega izleta v Lloret de Mar v Španiji. Med skupino dolenjskih maturantov so do torka potrdili 138 okužb z novim koronavirusom, ti so dodatno okužili še vsaj 87 ljudi (sekundarne okužbe), epidemiologi pa so prepoznali še 470 visoko tveganih stikov znotraj tega izbruha, za katere so predlagali karanteno na domu.

Med dijaki z Gorenjske, ki so prav tako dopustovali v omenjenem španskem letovišču, a so se v Slovenijo vrnili nekaj dni pozneje, pa so do torka potrdili 69 okužb, ti so dodatno okužili vsaj 14 ljudi. Epidemiologi pa so v povezavi s tem izbruhom prepoznali še 306 visoko tveganih stikov, za katere so predlagali karanteno.

REGIJA

V SB Novo mesto covidnih bolnikov nimajo.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - Novo mesto 5, Trebnje 3, Črnomelj 2, Šmarješke Toplice, Straža, Metlika, Ribnica in Kočevje 1

Posavje - Krško 5, Sevnica 2, Brežice 1

M. K.

Komentarji (8)

4d nazajOcenitrue truic 
Po planu vse...
4d nazajOcenitrue truic 
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1173393623180890&set=a.114980372355559
4d nazaj 1   (3)   (2)   Ocenimiha 
cepite se pa bo ...
4d nazaj 4   (4)   (0)   Ocenitrue truic 
Res je. Vsi, ki ta svetovni nateg podpirate, da nebi kakšen slučajno manjkal !..pa še humano vam odstopim moje 3 , 4, 5, 10 ne vem kolk doz( flašk) bo še - sorry. Pa ne zdaj privoščit sosedovi kravi, da "krepne" , če je že domača....ne bit tako žleht no, dajmo poskušat bit boljši, sočutnejši - "ljudski" te dni, mesece, leta kolikor nam jih je še ostalo. Bilo bi res lepo..
4d nazaj–2   (2)   (4)   Ocenimiha 
ta internet je res postal problem, ker vsak lahko objavi kar mu paše pa magar ni resnica... In potem imajo ljudje problem v poplavi vseh teh nasprotij ugotoviti kaj je res in kaj ne oz kaj je prav in kaj ne. No tu je čisti dokaz - ti anticepilci. Oni so bolj pametni od vseh na tem svetu, ostale ki se ne strinjajo z njimi jih poimenujejo ovce in potem se ves čas še pizdakajo na vlado, zdravnike, NIJZ...da jih zapirajo in jim onemogočajo njihovo svobodo, da je vse skupaj zarota in da zmaski na FB-ju povejo več resnice kot neki zdrvstveni strokovnjaki...hkrati pa nič ne naredijo, da bi vsem skupaj omogočili povratek v normalno živlenje. Ne vem, a vam je res tako všeč zapiranje na "SAO kupatilo" al karkoli že? In potem obstajajo še osebe ki so se namenoma okužile zaradi potrdila, da gredo na Hrvaško... ja bravo.
4d nazaj—   (1)   (1)   Ocenitrue truic 
Najsvetlejša točka tega svetovnega natega je padanje mask. Sedaj točno vemo kdo je kdo...zavesa se je dvignila , igralci so raskriti. Ko nasprotnika poznaš , se mu lažje zoperstaviš...človeka je najbolj strah nepoznanega, strah je največje orožje tistih temnih, ki hočejo vladati. Kako je to že od nekdaj vse povezano, mar ne? Čudeža ni več , hvala Bogu in vsem ,ki so omogočili to razodetje :)
4d nazaj 1   (2)   (1)   Ocenitrue truic 
Nateguni, različne goljufive lokalne in globalne barabe, lopovi in zločinci vseh vrst , slabo vam se piše...Nevihta pride tudi po vas. 100%.
4d nazaj 3   (3)   (0)   OceniPopendekl 
Pustite mularijo pri miru. Preživela je pač svojega prvega hujšega mačka, brez mrtvih, hospitaliziranih in težje bolnih. Podlo jim pripisujete širjenje bolezni, ki je itak en velik nateg.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava