dolenjska

V sredo 69 okužb, v regiji 11

22.7.2021 | 11:20 | M. K.

V sredo 69 okužb, v regiji 11

Torkova epidemiološka slika je že nakazala, da se znajo razmere znatno zaostriti tudi pri nas, a smo v sredo zabeležili 'le' manjše poslabšanje. Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da so zdravstvene službe ob 1446 PCR testih potrdile 69 novih primerov okužbe s sars-cov-2. Delež pozitivnih testov je bil 4,8-odstoten. Prejšnjo sredo je bil delež pozitivnih sicer precej nižji, 3,3-odstoten, potrjenih pa je bilo 56 novih primerov okužbe, a glede na torkovo epidemiološko sliko, ko smo zabeležili najslabši dan v več kot mesecu dni, včerajšnji izkupiček niti ni tako porazen.

Trenutno je v državi 838 aktivnih primerov okužb, sedemdnevno povprečje potrjenih okužb znaša 60. Povprečje okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih dveh tednih pa znaša 40.

Število aktivnih primerov se v primerjavi z dnevom poprej ni spremenilo, sedemdnevno povprečje se je povečalo za dva, 14-dnevno pa za ena.

Po podatkih sledilnika je bilo v Sloveniji do danes polno cepljenih 777.196 ljudi oziroma 36,9 odstotka prebivalstva.

V bolnišnicah se je zjutraj zdravilo 27 covidnih bolnikov, od katerih jih je sedem potrebovalo intenzivno nego. En covidni bolnik je v sredo umrl.

REGIJA

V SB Novo mesto covidnih bolnikov nimajo.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - Trebnje 4, Novo mesto 3, Črnomelj, Šmarješke Toplice in Šentjernej 1

Posavje - Brežice 1

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.7.2021 2 (2) (0)Ocenitrue truic 
′′ Po legendi iz 19. stoletja sta se nekega dne spoznala Resnica in laž. Laž je povedala resnici: ′′ Kako lep dan je danes!" Resnica je pogledala v nebo in zavzdihnila z olajšanjem, dan je bil res lep. Preživeli sta veliko časa skupaj, da sta končno dosegla eno dobro. Laž je nagovorila Resnico: ′′ Voda je res lepa, okopajmo se skupaj!" Resnica, nekoliko sumljiva, pregleda vodo in razkrije, da je res prijetna za kopanje. Nato sta se obe slekli in začeli kopati. Nenadoma je Laž priletela iz vode, se oblekla v Resnico in pobegnila. Jezna Resnica je skočila iz vodnjaka, poskuša najti laž in vzeti nazaj njena oblačila. Svet je ob pogledu na golo Resnico obrnil svoje poglede z obsodbo in jezo. Uboga Resnica se je vrnila k vodnjaku in za vedno izginila, skrivala je svojo sramoto. Odtlej Laž potuje po svetu oblečena v Resnico, zadovoljuje potrebe družbe, saj v vsakem primeru Svet nima želje spoznati gole Resnice."

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava