Poklukar: Po 10. avgustu povečan pritisk na bolnišnice

26.7.2021 | 17:15

Foto: STA

Foto: STA

Radeče - Minister za zdravje Janez Poklukar je danes v izjavi za medije v Radečah ocenil, da je pri obvladovanju četrtega vala epidemije ključno cepiti se. Pričakuje, da bo mobilna aplikacija za preverjanje PCT pogojev, ki je trenutno zaradi tehničnih težav nedostopna, najkasneje zvečer oz. zjutraj spet dosegljiva.

Poklukar, ki se je v Radečah pogovarjal s predstavniki zdravstvenih domov Sevnica, Brežice in Radeče o cepljenju proti covidu-19 in obvladovanju epidemije na terenu, je dejal, da smo vsi na istem čolnu in si pri odločitvi za cepljenje zastavljamo enaka vprašanja. Sam se je tudi cepil, pa ne zato, ker je minister, ampak ker verjame stroki in njenim ugotovitvam glede cepljenja.

"Z namenom zagotovite čim večje precepljenosti smo se odločili za odprtje cepilnih centrov po državi od 8. do 22. ure," je dejal Poklukar.

PO 10. AVGUSTU PORAST ŠTEVILA OKUŽENIH V BOLNIŠNICAH?

Po njegovih besedah število okuženih v zadnjih dneh narašča, kar pomeni, da korakamo proti četrtemu valu epidemije. Zato pričakuje, da bo po 10. avgustu začelo naraščati število okuženih, ki bodo potrebovali bolnišnično zdravljenje. Pojasnil je tudi, da je prejšnji teden v Sloveniji delta različica novega koronavirusa postala prevladujoča.

Postregel je tudi s podatkom, da je v Sloveniji, kjer je trenutno precepljenih 37,4 odstotka ljudi, cepljenih 13.000 otrok med 13. in 18. letom starosti. Minister si želi, da bi bile te številke še večje.

Spomnil je, da je danes prvi dan od uvedbe protokola PCT. Minister si želi, da bi bilo cepljenja, ki je v tem protokolu označeno s črko C, čim več, čim manj pa tistega, kar označujeta črki P in T. 23. avgust je Poklukar označil kot dan, ko bo treba za določene aktivnosti plačati testiranje na novi koronavirus. Ob tem je postregel s podatkom, da je v zadnjih dveh mesecih strošek hitrih antigenskih testov dnevno znašal 308.000 evrov.

Tudi direktorji omenjenih zdravstvenih zavodov, v katerih je cepljenih od 73 odstotkov do 88 odstotkov vseh zaposlenih, so občane pozvali k cepljenju.

STA; M. K.

Komentarji (4)

28.7.2021 2   (3)   (1)   Ocenismigol 
A to se ze ve?
2.8.2021–7   (14)   (21)   Ocenitrue truic 
zakrivanje, prerekrivanje, laganje, brisanje resnice in manipuliranje javnosti.... je kaznivo dejanje, to je verjetno jasno , vsem ki to danes počnejo. Sodelovanje v genocidu nikoli ne zastara...
2.8.2021 11   (11)   (0)   OceniPopendekl 
Nekako vam ne ratuje banda pokvarjena. Premalo okuženih, še manj obolelih in hospitaliziranih, kaj šele mrtvih?! Aja zato bo Hojzl vpoklical 2000 rezervistov (četudi jih ima le 500), da nas bodo zdrave lovili in trpali v špitale.
13.8.2021 5   (6)   (1)   Ocenitoto 
eden od vodilnih manipulatorjev,kalimero vladajočih da ga ni sram in ta ima še obraza pojaviti se pred ljudmi tvorec dovoljenja cepljenim da lahko ogrožajo nas zdrave.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava