dolenjska

Slovenija v boju z delto: 138 okužb, regija 13

5.8.2021 | 10:30 | M. K.

Foto: Bobo

Foto: Bobo

Razmere se slabšajo iz dneva v dan, kar je bilo glede na dogajanje v nekaterih drugih evropskih državah tudi pričakovati. Zadnji podatki, ki jih vsakodnevno objavljajo na Sledilniku za covid-19, kažejo, da so zdravstvene službe včeraj potrdile novih 138 primerov okužbe z novim koronavirusom, pri čemer je bil delež pozitivnih testov 8,6-odstoten. Kakšno je bilo stanje preteklo sredo? Nekoliko boljše, takrat so namreč potrdili 99 primerov okužbe, delež pozitivnih testov pa je bil 6,7-dostoten.

V slovenskih bolnišnicah je sicer danes zjutraj ležalo 28 covidnih bolnikov, od katerih jih je osem potrebovalo intenzivno nego. Porast števila okuženih se tako zaenkrat še ni odrazil v povišanju števila hospitaliziranih, a, kot je opozorila vodja posvetovalne skupine za cepljenje Bojana Beović, lahko to pričakujemo že v naslednjem tednu.

V sredo ni umrl noben covidni bolnik.

Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 1293 primerov okužb, sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb pa znaša 112.

Po podatkih sledilnika smo v Sloveniji doslej polno cepili 820.110 oseb oziroma 38,9 odstotka prebivalstva.

REGIJA

V SB Novo mesto covidnih bolnikov nimajo.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - Novo mesto 4, Trebnje 2, Straža 1

Posavje - Sevnica 3, Brežice 2, Krško 1

‹ nazaj

Komentarji (5)

5.8.2021 3 (3) (0)Ocenitrue truic 
Odkrito soočanje stališč na Austrijski tv. Kdaj bo kaj takega možno pri nas ?
5.8.2021 9 (10) (1)Ocenitrue truic 
Z vstrajnim brisanjem linkov se ne bo ustavilo resnice, zastojn. Režimsko zatiranje demokratičnega javnega izražanja oz . neargumentirano cenzuriranje popolnoma nežaljive vsebine oz.nežaljivih komentarjev na objavljene javno medijske članke, je najmanj nedemokratično in v polni meri protiustavno/ kaznivo.. Verjamem, da se tega odgovorni uredniki zelo dobro zavedajo kot tudi časa, ko ne bo možno formalno pravno opravičilo takih dejanj in bo vsak zase odgovarjal za stvari, ki jih zavestno počne danes...
10.8.2021 5 (5) (0)OceniPopendekl 
Pa dajte že enkrat nehat strašit ljudi! V bolnicah jih je 28. Toliko jih je zaradi gripe in podobnih obolenj vedno! In, če so okuženi še ne pomeni, da bodo zboleli ali celo umrli.Pokvarjeni ste do fundamenta s cajtengarji vred, ki vsakodnevno s celostranskimi nakladanji in strašenjem povzročate strah in paniko med naivnimi in nevednimi državljani. Mene bi bilo na vašem mestu globoko sram!
10.8.2021 5 (5) (0)Ocenitrue truic 
Vsi bodo odgovarjali za to kar počnejo, tud "cajtngarji". Nekje se to vse pridno registrira, beleži...;) nekdo to vse od zgoraj spremlja - vsakega. Noben ne uide, brez skrbi.
10.8.2021–5 (0) (5)Ocenimiha 
Ej ja, dej pejt se cept, da ne boš še eno leto zaprt na SAO KS Bučna vas .... Vsi so se zarotil glih prot vam, zdej je pa še nova zarota rdeči alarm zaradi segrevanja zemlje a ne? Vsi bote mogl prodate svoje VW dizle ... in se vam bo spet zgodila krivica. A tiste alu čepice z anteno ste si že nabavili pastafarjanci eni? 5G prihaja in možgane imate že skuhane na točki vrelišča, zatorej kupi kupi kupi .. čepice samo 10 evrov. Same zarote!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava