Letni kino pod grajskimi zvezdami (Odi in pingvini) in nočno opazovanje metuljev Podsreda

18.8.2021 | 20:30

LETNI KINO POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI IN NOČNO OPAZOVANJE METULJEV

V sredo, 18. avgusta 2021 ob 20.30 uri, bomo v čudovitem ambientu zunanjega dvorišča gradu Podsreda izvedli tretjo letošnjo projekcijo LETNEGA KINA POD GRAJSKIMI ZVEZDAMI.

Tokrat bomo vrteli družinsko pustolovščino Odi in pingvini (Oddball). Film je v angleškem jeziku s slovenskimi PODNAPISI. Nastal je leta 2015 pod režijo Stuarta McDonalda in je dolg 95 minut.

Gre za navdihujoč film, posnet po neverjetni resnični zgodbi. Dogaja se na majhnem otoku pri Avstraliji, ki je bil dolga leta zatočišče za majhne pingvine, dokler jih niso začele ogrožati lisice. Rešitev najde lokalni gojitelj perutnine Swampy, ki skuša najti primeren kraj za svojega razigranega psa Oddballa, da ne bi več povzročal težav v bližnjem naselju. Z vnukinjo se preseli na otok in poskuša Oddballa naučiti, kako je potrebno izslediti in pregnati lisice, toda razposajenemu vohljaču gredo po glavi povsem druge norčije.

Ob ogledu filma se boste lahko posladkali s kakšno osvežilno pijačo ali sladico, za kar bo poskrbela nova pridobitev na gradu Podsreda, to je gostinska ponudba Grajske kavarne.

Po končani projekciji filma bomo kot je to postalo že nekako tradicionalno na lokaciji v bližini gradu organizirali NOČNO OPAZOVANJE METULJEV. Pod strokovnim vodstvom boste lahko izvedeli veliko o pestrem svetu nočnih metuljev in ostalih žuželk, ki nas bodo ta večer počastile s svojim obiskom.

Oba dogodka sta BREZPLAČNA, izvedena bosta v sklopu aktivnosti projekta Life Naturaviva.

Za obisk dogodka je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ta pogoj ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 15 let.