Šola v Zagradcu po novem samostojna matična OŠ

1.9.2021 | 18:00

Foto: Občina Ivančna Gorica

Foto: Občina Ivančna Gorica

Zagradec - Šola v Zagradcu z novim šolskim letom deluje kot samostojna matična osnovna šola. Želja po samostojni osnovni šoli je rasla več desetletij, prizadevanja pa je podprla tudi občina Ivančna Gorica, ki je s tem namenom ustanovila delovno skupino pod vodstvom podžupanje Martine Hrovat, je navedeno na spletni strani občine.

Občinski svet občine Ivančna Gorica je 21. decembra sprejel odlok o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda OŠ Zagradec, ki je začel veljati 15. januarja. Nato so kljub obdobju epidemije covida-19 nadaljevali vse potrebne postopke za razdružitev od Osnovne šole Stična in začetek samostojnega delovanja Osnovne šole Zagradec.

V zadnjih počitniških tednih je občina Ivančna Gorica na šoli zagotovila še potrebno prostorsko preureditev, da se je danes lahko začelo prvo šolsko leto v samostojni matični Osnovni šoli Zagradec, so zapisali na občini. Po njihovih podatkih je v letošnjem šolskem letu v šolo v Zagradcu vpisanih 251 učencev v 14 oddelkih, skupaj z podružničnima šolama Ambrus in Krka pa bo OŠ Zagradec obiskovalo 347 učencev v 21 oddelkih.

Pred odprtjem samostojne matične šole Zagradec se je vršilka dolžnosti ravnateljice Barbara Maver zahvalila Osnovni šoli Stična, brez katere po njenih besedah ideja o samostojni šoli v Zagradcu ne bi postala resničnost. Izrazila je tudi željo, "da bi mladi in kraj dobili priložnost, da bi uresničili sanje našim predhodnikom.''

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava