posavje

V OŠ Brežice skoraj tretjina učiteljev v karanteni

7.9.2021 | 12:00 | M. K.

OŠ Brežice (foto: R. K.)

OŠ Brežice (foto: R. K.)

Brežice - V Osnovni šoli Brežice je od začetka šolskega leta v karanteni 31 strokovnih delavcev oz. približno tretjina učiteljev. Na šolski konferenci zadnji dan počitnic so se namreč v istem prostoru znašli z obolelo že cepljeno kolegico, ki je simptome pri sebi zaznala šele po sestanku, je pojasnila ravnateljica šole. Učitelji sicer nimajo bolezenskih znakov.

Ravnateljica Osnovne šole Brežice Marija Lubšina Novak je povedala, da učitelji karanteno, ki so jo začeli prvi dan pouka, zaključujejo v petek. Svojo odsotnost skušajo kolikor se da omiliti z delom od doma.

Od 99 šolskih strokovnih delavcev jih je sicer cepljenih in prebolelih skupaj 68, preostalih 31 necepljenih pa se redno testira, je dodala ravnateljica.

Sicer pa je v brežiški osnovni šoli v karanteni tudi oddelek z nekaj več kot 20 devetošolci. V karanteni so zaradi okužbe učenca, ki se je okužil doma. V karanteni so od 2. septembra, končali jo bodo v soboto. Učenci v karanteni ne kažejo posebnih bolezenskih znakov, je še pojasnila Lubšina Novakova.

Zvočni zapisi

Ravnateljica Osnovne šole Brežice Marija Lubšina Novak o okužbi na šoli

‹ nazaj

Komentarji (1)

17.9.2021 2 (7) (5)Ocenitoto 
No vidite prispevek cepljenih oni imajo uradno dovoljenje države da trosijo viruse okrog in ogrožajo nas zdrave ki se pridržujemo ukrepov tako je pravilno še več in več bo takih primerov bravo država bravo cepljeni naj živijo necepljeni pa naj pocrkajo ko bo teh zmanjkalo kdo bo potem kriv

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava