dolenjska

Dan slovenskega športa

20.9.2021 | 12:00

Dan slovenskega športa
Dan slovenskega športa
Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa (državni praznik) bomo letos vnovič praznovali 23. septembra. Slovenci smo športni narod, kar potrjujejo uspehi naših vrhunskih športnikov ter tudi navdušeni hribolazci, polna igrišča, fitnesi in dvorane po celi državi. 18. junija 2020 je bil na pobudo OKS-ZŠZ 23. september razglašen za Dan slovenskega športa.

Zavest o redni telesni aktivnosti je pomembna sestavina zdravega načina življenja. Dan slovenskega športa želimo tudi v občini Novo mesto preživeti čim bolj športno, saj na ta dan šteje čisto vsaka oblike telesne dejavnosti! V Zavodu Novo mesto smo tako k različnim aktivnostim tega dne povabili novomeške klube, društva, vrtce, osnovne in srednje šole ter krajevne skupnosti.

Pozivamo pa tudi vse občane, da bi ta dan preživeli v znamenju športne aktivnosti ter tako spodbudili vsakega med nami, da se redno ukvarja s športom, tisto dejavnostjo naše družbe, ki pomembno pozitivno vpliva na telesno in duševno zdravje.

V Zavodu Novo mesto vabimo vse občane, da se pridružijo tej akciji z aktivno udeležbo pri športnih aktivnosti, ki jih bomo ta dan organizirali.

O programu bo več znanega kmalu, sledite nam na družbenih omrežjih (Zavod Novo mesto – šport, Zavod Novo mesto) ter se nam pridružite pri praznovanju praznika športa.

Oglasno sporočilo

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava