Po dolgem času upad števila novih okužb

21.9.2021 | 10:50

Foto: Bobo

Kažejo se znaki umirjanja, čeprav en dan še ne pomeni trenda ... V četrtem valu epidemije sars-cov-2, ki v znamenju različice delta med poletjem zajel Slovenijo, smo redko zabeležili dan, ko se je epidemiološka slika glede na teden dni pred tem izboljšala. Ravno to se je zgodilo včeraj, podatki Sledilnika za covid-19 namreč kažejo, da je bilo ob 5728 PCR testih potrjenih 1308 novih primerov okužbe. Delež pozitivnih testov je bil 22,8-odstoten. Za primerjavo, prejšnji ponedeljek so zdravniške službe potrdile 1393 novih primerov okužbe, delež pozitivnih pa je bil 24,6-odstoten.

Po ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno aktivno okuženih 13.645 oseb. Še naprej se sicer slabšajo razmere v bolnišnicah, kar je z vidika ukrepanja zoper epidemijo precej bolj pomembno. Danes zjutraj se je v slovenskih bolnišnicah zdravilo 378 covidnih bolnikov, od katerih sta 102 potrebovala intenzivno terapijo. Na žalost so trije covidni bolniki umrli.

Podatki sledilnika še kažejo, da je v Sloveniji polno cepljenih 971.401 ljudi oziroma 46,1 odstotka prebivalstva.

REGIJA

V SB Novo mesto imajo 30 covidnih bolnikov (včeraj 29), od tega devet na intenzivni terapiji. Dva nova bolnika so sprejeli, enega pa odpustili.

SB Brežice ima dva covidna bolnika, enega so odpustili.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - Novo mesto 30, Ribnica 29, Metlika 12, Škocjan 7, Trebnje in Kočevje 6, Črnomelj in Šentjernej 5, Žužemberk in Mirna Peč 4, Mokronog Trebelno 3, Sodražica, Dolenjske Toplice in Šmarješke Toplice 2, Straža in Semič 1

Posavje - Brežice 18, Krško 14, Sevnica 8, Radeče 2

M. K.

Komentarji (13)

21.9.2021Ocenitrue truic 
https://www.srbijadanas.com/vesti/svet/ubio-radnika-pumpe-zbog-maske-2021-09-21
21.9.2021Ocenitrue truic 
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/na-bencinski-crpalki-v-nemciji-zaradi-spora-glede-maske-ubil-prodajalca/594723
29d nazajOcenimavrica 
iz navajanega članka izhaja, da se giblješ v lepi družbi ... : "V Nemčiji številni nasprotovanje ukrepom za omejevanje širjenja novega koronavirusa, vključno z nošenjem mask, izražajo na protestih že vso pandemijo. V ospredju je gibanje Querdenken, ki je na svoje shode pritegnilo različne skupine ljudi, vključno z nasprotniki cepljenja, neonacisti in člani skrajno desne stranke AfD."
29d nazaj 3   (3)   (0)   Oceniprimoz 
Nasprotniki cepljenja nasplošno ... Kdo so? Od kod izhajajo? Kaj je vzrok? ... Biserka Ilin, dr. med. spec. psihiatrinja, pedopsihiatrinja in psihoterapevtka na seji Odbora za zdravstvo na povabilo predlagateljev - ljudske iniciative za predlog Zakona o zdravilih - za varna cepiva - 04.02.2021 ... https://www.youtube.com/watch?v=7f39BVrAHYs
29d nazaj—   (1)   (1)   Ocenitrue truic 
Ko bodo spajkani spoznali da so zastrupljeni nepovratno bo kaos...upam da bodo zdravila za čiščenje tega zvarka tako hitro na voljo kot je bilo to sranje ...( spaik proteini, mRNA tehnologija...) in da bomo rešili ljudi..
29d nazajOcenimiha 
No ja... Imam bolj občutek, da boš ti bolj kot ne obsojen na svoj lastni gulag, ker ne maraš rešitve :)
29d nazajOcenitrue truic 
Spajkani, žal mi te je, tako kot je teb žal samega sebe, ker si v to privolil, ni mi pa všeč da si zato men nevoščljiv in da mi ne želiš dobrega...to pa res ni lepo.
28d nazajOcenimiha 
sej sem ti povedal, ti boš pristal doma v svojem gulagu... mi bomo pa veselo po sončku hodil pa po kafanah se zabavali ... Pol po treh letih karantene boš pa na žebelj stopu in se boš šel cepit ta prvo za tetanus pol pa še proti koroni... Mimgrede a proti tetanusu se pa cepiš al kako je s tem?
28d nazajOcenitrue truic 
Spajkani, spet postajaš črni Shaitan....vidiš zato ti pa odstopim še vseh svojih 10 spajkov , brez tablet ki se pripravljajo, se ti ne boš šetal dolgo nikjer....bo čas povedal kako se šetaš in men mahaš v " gulag";)....nekaterim pač nic ne pomaga in nič jih ne spremeni. Killy ima kar prav in Schwab tudi za tistih 20% ....potrjuješ to...:)
28d nazaj–1   (0)   (1)   Ocenimiha 
evo je velecenjeni minister takole dejal: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/poklukar-ce-bo-treba-bomo-pogoj-pc-uvedli-za-vse/595067 cepit se boš moral hi hi hi hi hi ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava