dolenjska

Vse več otrok v novomeški bolnišnici: urgenca je za res nujna stanja

28.9.2021 | 12:25 | R. M.

Vse večji naval na Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto (foto: DL/L. Markelj)

Vse večji naval na Urgentni center Splošne bolnišnice Novo mesto (foto: DL/L. Markelj)

Novo mesto - V Splošni bolnišnici Novo mesto je zaradi močno povečanega porasta respiratornih okužb pri otrokih izjemen naval na bolnišnico, sporočajo iz zavoda. Zasedene so praktično že vse pediatrične postelje pri njih. Kot so zapisali v izjavi za javnost, obstoječ kader takšnega obsega dela ne zmore več, zato ukinjajo Specialistično pediatrično ambulanto, še vedno pa izvajajo ultrazvočne preglede kolkov dojenčkov in preglede v pediatrični kardiološki ambulanti.

Starše prosijo, da se z bolnimi otroki odločajo za obisk osebnih pediatrov in prihajajo po pomoč v bolnišnico le takrat, ko gre za resna, življenjsko ogrožujoča stanja, oziroma ko pacienti potrebujejo hospitalizacijo. V nasprotnem naj starši svoje bolne otroke odpeljejo k pediatrom na primarni ravni, torej v Zdravstveni dom.

Foto: DL/L. Markelj

Foto: DL/L. Markelj

Vse večji naval je tudi v Urgentnem centru, kamor prihajajo tudi pacienti iz drugih regij, zato v novomeški bolnišnici še enkrat pozivajo bolne, da se v čim večji meri odločajo za obisk osebnega zdravnika in ne takoj urgence, če to res ni nujno, po nujno medicinsko pomoč pa naj se odpravijo v kraju, kjer živijo, in na novomeško urgenco pridejo le takrat, ko nimajo druge možnosti, je v sporočilu za javnost zapisalo vodstvo Splošne bolnišnice Novo mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava