gospodarstvo

V Revozu s prehodom na poldrugo proizvodno izmeno ob delo 350 ljudi

13.10.2021 | 13:00 | M. K.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novo mesto - V novomeškem Revozu, kjer je proizvodnja zaradi pomanjkanja elektronskih delov, ki jih vgrajujejo v avtomobilske modele, letos stala skupaj nekaj več kot 70 dni, zaradi tega pa so ob slabi dve petini letos predvidene proizvodnje, so se odločili za prehod proizvodnje z dveh na poldrugo izmeno. S tem ukrepom naj bi bilo ob delo 350 zaposlenih.

Negotove razmere v avtomobilski industriji so posledica predvsem krize s polprevodniki, pa tudi drugih težav, ki so bodisi povezane z zdravstveno krizo covida-19 bodisi se pojavljajo na trgu sestavnih delov in surovin, so danes sporočili iz Revoza.

Kot prilagoditveni ukrep načrtujejo zmanjšanje obsega proizvodnje od srede novembra dalje. S tem ukrepom naj bi bilo prizadetih približno 350 zaposlitev, vodstvo podjetja pa se "zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih".

Vodstvo podjetja je za pripravo prehoda proizvodnje z dveh izmen na eno izmeno in pol začelo pogovore s socialnimi partnerji. Omenjeni prehod sicer ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 650 na 480 vozil na dnevno, so pristavili.

Revoz je zaradi omenjene krize moral letos večkrat prekiniti proizvodnjo. Da bi ohranili konkurenčnost, pa je bilo Revozovo vodstvo primorano prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu, so še zapisali.

Revoz sicer v približno dveh tretjinah kot edina Renaultova tovarna izdeluje model twingo. Izdelujejo še električni twingo ter modela clio in električni smart. Običajno dnevno izdela nekaj več kot 700 vozil. Zaposluje nekaj več kot 2400 ljudi.

‹ nazaj

Komentarji (7)

13.10.2021 6 (17) (11)OceniAlojz Kobe GAS 
A se bo kdo na prisilno financiranih MSM medijih in pravosodju vprašal za usodo teh 350 sodržavljanov in njihovih družin, ali nas boste še nadaljnjih 19 mesecev filali le z USTVARJANJEM vaše resnice, reklamiranjem anarhistov in kriminalcev in pozivali na nespoštovanje ukrepov in reklamiranjem FB strokovnjakov in FB "infektologov"? A bo g. Pahor povabil na razgovor tudi predstavnike teh državljanov, ki trdo delajo vsak dan in prisilno plačujejo anarhiste in kriminalce, da razbijajo po Sloveniji in terorizirajo ostale državljane? Za kaj za celo Evropo in svet obstajajo ista pravila in enaka zakonodaja, v SLO pa predstavniki opisani v knjigi "Vzporedni mehanizmi globoke države" Rada Pezdirja še vedno delujejo po sistemu "slabše za Slovenijo in sodržavljane, bolje zanje"?
13.10.2021–2 (7) (9)Ocenimiha 
Dober Kobe kaj je s tabo? Folk bodo odpustil, ker nimajo že več kot pol leta zadosti čipov in ostalih elektronskih komponent, kar se dogaja po vsej Evropi, ti pa tle s paranoidnimi FB anarhisti in "sveto knjigo od pezirja" kjer so zapisane najvišje resnice če ne celo dogme bluziš. Če si res tak gospodarstvenik ki se spozna na vse, bi lahko to razumel, vidim da se ti pa sanja ne zakaj gre v resnici. Kaj imajo anarhisti vezo z Revozom?
14.10.2021 7 (13) (6)OceniAlojz Kobe GAS 
@miha Kot prvo zaposleni v Revozu niso "folk" kot si jih poimenoval ti, temveč so očetje, mame, prijatelji, znanci, naši Sodržavljani in Soobčani. Umetno ustvarjeno pomanjkanje posameznih komponent in neupravičene rasti cen so posledica anarhizma in komunizma. So posledica tega, da kitajska komunistična partija izkorišča monopolni položaj v številnih branžah, do katerega je prišla z neomejenim tiskanjem denarja in skorumpiranostjo nesposobnih politikov in "gospodarstvenikov" širom sveta, ki so za slovenski primer opisani v knjigi Rada Pezdirja "Vzporedni mehanizmi globoke države" in so pripravljeni za male osebne koristi škodovati sodržavljanom in okolju in uničiti cele države. Tudi v Sloveniji so kriminalne združbe iz " Vzporednih mehanizmov globoke države" naredile za več kot 130 MILIJARD škode. Vsekakor je to sedaj dobra in draga šola Evropi in celemu svetu, da ne moreš podpirati anarhizma in komunističnega sužnjelastništva z namenom kupovanja cenejših komponent. Istočasno pa si zatiskati oči, da se te "cenejše"komponente proizvaja "ceneje" zato ker se tam ne upošteva nobene okoljske zakonodaje, nobenih tisoče in tisoče predpisov s katerimi EU anarhisti dušijo EU gospodarstvo, ker so slabše kakovosti in je vse znanje in razvoj ukradeno nekomu drugemu?
14.10.2021–1 (7) (8)Ocenimiha 
Še enkrat si dokazal da ne živiš med folkom. Da ljudje so folk, ali prevedeno v slovenščino narod, kar je splošen izraz za ljudi. To da tole hrčkanje čipov prepisuješ anarhistom in komunizmu je še dodaten dokaz da se ti sanja ne kaj se v resnici dogaja. To je zadnji zamah kapitalizma, sicer je nekako ekonomsko tole logično, da se poveča povpraševanje po izdelkih in temu primerno potem trajno povečaš ceno. To lahko naredi samo kapitalist, ker ima edino on od tega korist. Tiste knjige pa raje ni treba propagirat, to mesto je namenjeno komentiranj članka ne pa nekim stvarem nepovezanih z vsebino. Zakaj ti misliš da poznaš gospodarstvo in razmere? Od kod tebi take informacije?
14.10.2021 3 (4) (1)Ocenitrue truic 
Lahko se pa vprašamo še malo globlje za vzroke odpuščanja , izven materialnih in stvari zajamemo širše ...svet ni le materializem - je materialna manifestacija duhovnega.. Ni vse v denarju , predvsem človeška duhovna dimenzija mora biti v sorazmerju s tehnološkim napredkom , še bolj poenostavljeno - za vse kar se dogaja je kriv človeški faktor pohlepa, sebičnosti in bahatosti.. Da ne zahajamo pregloboko v ezoterično razlago trenutne celotne krize v svetu ( ta ne bi bila vsem zanimiva:) Kabala ( globoka država) ima povsod prste vmes...kabala ne pozna leve, desne, rdeče , bele, pozna le lasten interes in iskoriščanje ter suženjstvo ostalih...Rešitev je osveščanje populacije, prebujanje, razumevanje bistva človekovega bivanja na planetu Zemlja in delovanje v skladu z Božjim zakonom / ali zakonom Univerzuma.Le ravnovesje duhovnosti in materijalizma lahko omogoči napredek, nasprotno povzroči kar vidimo danes..kaos in raspad celotnega gospodarskega sistema..tudi Revoza ter ostalih velikih in malih podjetij, korporacij...
14.10.2021 6 (14) (8)OceniAlojz Kobe GAS 
Meni informacije iz prve roke, ker delam z celo Evropo. In ti lahko obračaš zadeve kakor koli. Dejstvo je, da imajo sedaj številna podjetja težave, zaradi prevelike odvisnosti od Kitajske izvoznice korona virusa, ki sedaj izkorišča monopolni položaj, katerega si je ustvarila z monopoli nad rudniki, surovinskimi bazami, proizvodnjo čipov,... Kitajska komunistična partija tiska neomejene količine denarja s katerimi že zelo dolgo po celem svetu kupujejo najboljša podjetja in surovine, nafto,... vse na zalogo. Posledično so izvali pomanjkanje in ekstremne rasti cen. Z izvozom korona virusa in ob podpori anarhistov v demokratičnih državah, pa je bilo gospodarstvo še dodatno prizadeto. Ob izvozu korona virusa je Kitajska zaprla vse notranje lete, iz Vuhana pa so virus prosto izvažali po celem svetu. S terorjem in streljanjem kršiteljev ( spomnite se, kako so Kitajci zavarili vrata v stoplpnice je Kitajska korona virus omejila le na izvoz, v vedenju da bodo najbolj prizadete demokratične države, kjer so pravice anarhistov pogosto, v SLO pa pretežno postavljene pred pravice ostalih državljanov, ki pošteno delajo in poleg ostalega živijo tudi te anarhiste. In moje prvotno vprašanje je bilo zakaj se MSM mediji, pravosodje in celo predsednik države v SLO postavljajo na stran kriminala in podpirajo anarhiste, NIHČE OD TEH PA SE NE ZMENI ZA POŠTENE DRŽAVLJANE, KI VSE TE ŽIVIMO!
14.10.2021–2 (8) (10)Ocenimiha 
Dej dej dej. raje nehaj, nimaš pojma. ne morem brati teh ****** Zame si kompletno izgubil verodostojnost, katere sicer že prej nisi imel. VW bo odpustil 30.000 folka. Prkleti komunajzerji pa anarhisti a ne? In to v Nemčiji ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava