Dušan Plut častni občan

14.10.2021 | 13:40

Z včerajšnje seje

Z včerajšnje seje

Dušan Plut častni občan
Seje potekajo v Kulturnem centru Semič.

Seje potekajo v Kulturnem centru Semič.

Semič - Dr. Dušanu Plutu bodo podelili naziv častni občan občine Semič, ki je najvišje občinsko priznanje. Naziv bo prejel za neprecenljiv prispevek k razvoju, napredku in prepoznavnosti občine Semič. Imenovanje bodo svečano razglasili na osrednji prireditvi ob prazniku občine Semič, 28. oktobra.

Ob prazniku bodo v občini podelili tudi plaketi. Tako bo plaketo prejelo Sadjarsko društvo Bele krajine ob 30-letnici delovanja ter za oživljanje in ohranjanje sadjarske kulture v občini Semič. Plaketo bodo podelili tudi članicam A, PGD Semič, za izjemen dosežek, prvo mesto mesto na državnem gasilskem tekmovanju, so sklenili semiški občinski svetniki na včerajšnji seji.

Občinski svet je soglašal s pristopom občine k Evropskemu združenju za teritorialno sodelovanje (EZTS): Poti prihodnosti Ljubljana - Novo mesto - Karlovec - Zagreb. Potrdil je drugi občinski rebalans, sprejel pravilnik o dodeljevanju denarnih socialnih pomoči, se seznanil z izvajanjem lokalnih naložb ter med drugim obravnaval poročilo o daljinskem ogrevanju na lesno biomaso v občini in nekatere premoženjske zadeve.

Sejo, ki je bila tudi tokrat v avli Kulturnega centra Semič, je ob odsotnosti županje Polone Kambič vodil podžupan Rudi Kofalt.

M. L.

Galerija

Komentarji (1)

19.10.2021OceniGunca Afne 
Bravo Dr. Plut, upam, da se Vaša prizadevanja prenesejo tudi na prihodnje generacije, sploh belokranjskim.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava