Robertu Percu še en mandat na čelu Evropske ju-jitsu zveze

18.10.2021 | 07:40

Na fotografiji (od leve): Didier Menu, Michael Korn, predsednik mednarodne zveze Panagiotis Theodoropoulos, predsednik evropske zveze Robert Perc, Rick Frowyn in Anastasios Poulikidis (foto: JJEU)

Čatež ob Savi - Posavcu Robertu Percu so na skupščini v Čatežu ob Savi zaupali še drugi mandat na čelu Evropske ju-jitsu zveze (JJEU). Za predsednika sta sicer kandidirala dva kandidata, a je Igor Lanzoni iz Italije pred začetkom volitev izjavil, da odstopa od kandidature, so sporočili iz slovenske zveze tega borilnega športa.

Skupščina je potekala v soboto, redne volitve upravnega odbora pa bi sicer morali izvesti že v letu 2020, vendar je Mednarodna ju-jitsu zveza (JJIF) zaradi epidemije koronavirusa podaljšala mandat upravnim odborom za eno leto.

Na tokratnih volitvah na Čatežu je 19 delegatov z volilno pravico in pet opazovalcev soglasno podelilo drugi mandat za vodenje JJEU Percu, sicer predsedniku Ju-jitsu zveze Slovenije.

V evropski zvezi je 38 članic, od tega ima v letu 2021 volilno pravico 29 članic. V upravnem odboru sta prav tako ostala generalni sekretar Nizozemec Rick Frowyn in prvi podpredsednik, Nemec Michael Korn. Na podpredsedniški mesti sta bila na novo izvoljena še Francoz Didier Menu in Grk Anastasios Poulikidis.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava