dolenjska

Virus v razmahu, nedelja je bila nazadnje tako slaba januarja

18.10.2021 | 10:40 | M. K.

Profimedia

Profimedia

Ob kar 26,9-odstotnem deležu pozitivnih testov so včeraj pri nas potrdili 364 novih primerov okužbe s sars-cov-2. Tako vsaj kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javnost zdravje (NIJZ). Gre za najslabši nedeljski izkupiček v zadnjih mesecih, še več, tako veliko število okuženih na sicer tradicionalno "skromno" nedeljo smo nazadnje beležili na začetku leta, januarja, ko je še vztrajal zimski val epidemije. Za primerjavo, v nedeljo pred tednom dni je bilo ob 18,6-odstotnem deležu pozitivnih testov potrjenih 188 novih primerov okužbe. Nedeljski podatki sicer običajno niso ravno reprezentativni, a kažejo na trend, ki je v zadnjih dneh zelo slab.

Pri NIJZ ocenjujejo, da je v Sloveniji trenutno aktivno okuženih 12.401 oseb, a bolj pomembno je to, kakšno je stanje v slovenskih bolnišnicah.

Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da je bilo danes zjutraj hospitaliziranih 418 covidnih bolnikov, od katerih jih je 120 potrebovalo intenzivno terapijo. Na žalost so trije covidni bolniki umrli.

Precepljenost v Sloveniji ostaja nizka, po podatkih sledilnika je polno cepljenih 50,5-odstotka prebivalstva.

REGIJA

V SB Novo mesto imajo 32 covidnih bolnikov (včeraj 30), od tega šest na intenzivni terapiji. Sprejeli so štiri nove paciente, enega odpustili, eden pa je žal  umrl.

V SB Brežice covidnih bolnikov nimajo.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - Novo  mesto, Trebnje in Mokronog Trebelno 1

Posavje - Sevnica 4, Radeče 2, Krško in Brežice 1

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava