FOTO: Obletnica gimnazije

20.10.2021 | 17:00

Nataša Šekoranja Špiler (fotografije: M. L.)

Po dolgem času je bila v gimnazijski telovadnici spet prireditev in tribune so bile polne. Da so take oživitve po vseh omejitvah, povezanih z epidemijo, veseli, je poudaril tudi ravnatelj Uroš Škof (v prvi vrsti drugi z leve).

Tim Breznikar

Brežice - V Gimnaziji Brežice so na današnji prireditvi z naslovom Naša pot predstavili zbornik ob 75-letnici, ki bi jo šola sicer zaznamovala lani, vendar tega ni storila zaradi omejitev, ki izhajajo iz epidemije.

Kot je v nagovoru rekel ravnatelj Uroš Škof, je brežiška gimnazija v svojem poslanstvu uspešna, kar kažejo med drugim rezultati na tekmovanjih in na maturi.

O zborniku, ki je posvečen 75-letnici gimnazije in hkrati 50-letnici KUD Franjo Stiplovšek Gimnazije Brežice, je govorila njegova urednica Nataša Šekoranja Špiler, ki je tudi predsednica omenjenega gimnazijskega kulturnega društva. Med drugim se je zahvalila občini Brežice za pomoč pri izdaji zbornika.

Po besedah predsednika dijaške skupnosti Tima Breznikarja je epidemija najbolj udarila po mladih. Moramo se naučiti živeti s korono, je dejal. Nagovor je končal spodbudno in pri tem napovedal tudi dijaški ples.

Gimnaziji je ob obletnici in izdaji zbornika čestitala v imenu občine Brežice podžupanja Mila Levec.

Dijaki so na današnji prireditvi z nekaj uprizoritvami pokazali, kako sta se gimnazijski pouk in hišni red spreminjala skozi čas.

Spored, ki sta ga povezovali Tjaša Mavsar in Zoja Bogovič, je bil tudi v znamenju glasbe; nastopila sta gimnazijski Mešani mladinski pevski zbor pod vodstvom Simone Rožman Strnad in šolski narodno zabavni ansambel.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava