šport

Bolko državni prvak

25.10.2021 | 08:00 | M. K.

Bolko (št. 155) je z zmago potrdil, da je najboljši v razredu superbike v letu 2021. V ozadju Senekovič. (foto: AMZS)

Bolko (št. 155) je z zmago potrdil, da je najboljši v razredu superbike v letu 2021. V ozadju Senekovič. (foto: AMZS)

Slovenski cestno hitrostni motociklisti so na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem sklenili državno prvenstvo in si razdelili naslove državnih prvakov.

Končano je državno prvenstvo v cestno hitrostnem motociklizmu. Po Marku Bolku (AMD Trebnje), ki si je naslov prvaka v razredu superbike zagotovil že na sobotni preizkušnji, je to uspelo v nedeljo še Eneju Logarju (AMD Domžale) v razredu supersport 600. Po predzadnji dirki, ki je potekala ob nizkih temperaturah in ostrem vetru, je zadnja preizkušnja potekala v sončnem vremenu, ki je malce ogrelo vse prisotne.

Bolko se ni pustil presenetiti

Bolko je sproščen po predčasni osvojitvi naslova najboljšega v razredu superbike vnovič pometel s konkurenti. Dirko je namreč končal s sedmimi sekundami prednosti ter potrdil, da je brez dvoma najboljši v tem razredu. Zato pa je bila sila zanimiva borba za končno drugo mesto v državnem prvenstvu. V bitki zanj sta bila Aleš Brzin (MK team Fortuna) in Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava). Pred dirko je bil v boljšem položaju Brzin, ki si je samozavest dvignil tudi z zelo dobrimi kvalifikacijami, v katerih je postavil osebni rekord ter se prvič spustil pod mejo dveh minut. A na dirki je bil Senekovič hitrejši in je v cilj pripeljal drugi, kar je zadostovalo, da je tudi v skupnem seštevku zasedel drugo mesto. Brzina je prehitel le za točko. Četrto mesto na dirki si je pripeljal Nejc Dežman (Društvo 2n'Race), ki je skupno četrti tudi v državnem prvenstvu.

Zmaga na dirki Klemencu, prvak Logar

V razredu supersport 600 tudi tokratna dirka ni bila za tiste s slabim srcem. Vnovič je bilo napeto in razburljivo do konca. Najhitrejši tokrat je bil Bor Klemenc (AMD Trebnje), ki si je pripeljal prestižno zmago. Drugo mesto je pripadlo Mihi Slatinšku (Društvo 2n'Race), ki je kar nekaj časa posvetil preučevanju vožnje Eneja Logarja (AMD Domžale), sicer včerajšnjega zmagovalca v tem razredu. Logar je tokrat ciljno črto prečkal tretji, kar je zadostovalo, da si je v premierni sezoni v razredu supersport 600 zagotovil tudi naslov državnega prvaka.

Domen Lipnik (Društvo 2n'Race) je imel zaradi padca v kvalifikacijah na sobotni preizkušnji težave z motorjem. Na drugi dirki v dveh dneh na stezi Pannonia Ring se mu je nasmihalo drugo mesto, a ponagajala mu je elektronika. Zaradi tega preizkušnje ni končal, saj je odstopil. Vseeno je v skupnem seštevku državnega prvenstva ostal na drugem mestu, tretji skupno pa je Dejan Ločnikar (Društvo 2n'Race), ki je, kot sporočajo iz AMZS, tokrat v cilj pripeljal na četrtem mestu.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava