dolenjska

Obračanje trenda? Veliko novih okužb, a manj kot pred tednom dni

12.11.2021 | 11:30 | M. K.

Foto: Bobo

Foto: Bobo

Tudi če se trend obrača, se bodo bolnišnice v naslednjih tednih še naprej polnile.

Zdravstvene službe so včeraj potrdile 3431 novih primerov okužbe, delež pozitivnih testov pa je bil 37,6 odstoten, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). V četrtek pred tednom dni je bilo ob 37,8-odstotnem deležu potitivnih testov novookuženih 3778. To sicer ni razlog za kakršno koli slavje, saj je dnevni prirast novookuženih še vedno izjemno visok, temu pa bo še nekaj tednov sledilo slabšanje razmer v prenatrpanih slovenskih bolnišnicah. Lahko pa nudi manjšo vzpodbudo, da bi se lahko razmere kmalu začele izboljševati.

Pri NIJZ sicer ocenjujejo, da je v Sloveniji trenutno aktivno okuženih 40.869 prebivalcev. Ključno bo seveda stanje v bolnišnicah, kjer se je danes zjutraj zdravilo že 954 covidnih bolnikov, od katerih jih je kar 211 potrebovalo intenzivno terapijo. Na žalost je 14 covidnih bolnikov umrlo. Iz UKC Ljubljana so medtem sporočili, da se pri njih na navadnih oddelkih trenutno zdravi 177 covidnih bolnikov, na enotah za intenzivno nego pa 75. Povprečna starost bolnikov na navadnih oddelkih je 71 let (najmlajši je star 23 let), na enotah za intenzivno nego pa 57 let (najmlajši je star 29 let). Kar zadeva cepljene in necepljene, je cepljenih 80 od 177 bolnikov na navadnih oddelkih in 19 od 75 covidnih bolnikov na intenzivni negi.

REGIJA

V SB Novo mesto imajo 57 covidnih bolnikov (včeraj 54), od tega 14 na intenzivni terapiji. Devet so sprejeli in jih pet odpustili, eden je žal umrl.

V SB Brežice imajo 25 covidnih bolnikov, včeraj 24 - dva so sprejeli, enega odpustili.

Včerajšnje okužbe po občinah:

Jugovzhodna Slovenija - Novo mesto 64, Kočevje 39, Črnomelj 31, Metlika 19, Trebnje 18, Šentjernej 17, Šmarješke Toplice 13, Semič 12, Škocjan 11, Mirna 9, Straža 8, Žužemberk 7, Mokronog Trebelno 6, Ribnica in Mirna Peč 5, Dolenjske Toplice 4

Posavje - Brežice 88, Krško 55, Sevnica 40, Radeče, Kostanjevica na Krki in Bistrica ob Sotli 4

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.11.2021Oceninavi 
Glede covida imam nekaj vprašanj oz. navodil: 1. - kako to, da zadnje čase Fafajonka ni nič zaskrbljena, glede stanja v naših bolnišnicah. Sicer pa komunistom, življenje ni nič pomenilo že v ne tako davni pretoklosti. 2. - nekaterim našim ravnateljem, učiteljem in strokovnim delavcem v naših šolah predlagam strokovno ekskurzijo v Avstrijo, kjer jim bodo otroci v šolah pokazali, kako se oni samotestirajo. Pri nas je to očitno velik problem. 3. - glede na to , da imamo v bolnišnicah velik problem s kadri, predlagam, da se vsi , ki so "doktorirali iz medicine" za šankom(seveda pod velikim vplivom miligramčkov) javijo v bolnišnice. Resni študenti medicine potrebujejo 10 let, da specializirajo na svojem področju. Šankarji do opravijo v nekaj obiskih šankov. Pametni so, da misliš, kako si ti neumem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava