bela krajina

SŠ Črnomelj: Ravnateljica odstopila; župan: ''Javnost se je preveč vtikala, a ni treba delati panike.''

12.11.2021 | 12:40 | S. G.

Župan Andrej Kavšek ...

Župan Andrej Kavšek ...

... in državni sekretar Damir Orehovec. Elizabeta Prus se jima v izjavi za javnost pred šolo ni pridružila.

... in državni sekretar Damir Orehovec. Elizabeta Prus se jima v izjavi za javnost pred šolo ni pridružila.

Črnomelj - V okviru vladnega obiska v JV Sloveniji je Srednjo šolo Črnomelj dopoldne obiskal državni sekretar Damir Orehovec. Ogledal si je prostore OŠ Loka in tudi dogajanje na Srednji šoli Črnomelj. Preden je stopil pred novinarje, je imel tudi sestanek z dosedanjo ravnateljico SŠ Črnomelj Elizabeto Prus, ki je pred nekaj dnevi s tega položaja nepreklicno odstopila. 

''Žalosten sem, da je situacija, kot sem zaznal, znotraj lokalne skupnosti takšna, kot je. Težko ocenjujem, kaj je glavni razlog za to. Ni nekega soglasja. Če bi lokalna politika, šola in starši delovali v soglasju, se to ne bi dogajalo in vpis v srednjo šolo ne bi upadel. Na ministrstvu pa si vsekakor želimo, da bi šola tu obstala.''

Za odstop ravnateljice je izvedel danes. ''To je seveda njena odločitev, če ne bo namestnika, bomo pač na Ministrstvu ukrepali s kakšno drugo rešitvijo.''

Na vprašanje, ki smo ga sicer na minsitrstvo naslovili že pred tednom dni, in sicer, zakaj v svetu šole ni imenovanih dveh predstavnikov ministrstva, pa je Orehovec dejal: ''Predlogi so bili že poslani na vlado, zdaj se čaka, da vlada to da na dnevni red in imenuje predstavnika. Upamo, da se bo to zgodilo v kratkem.''

Župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek je priznal, da odstop ravnateljice ni bil pričakovan. ''To ni bil korak, o katerem smo se kadarkoli pogovarjali, tako da gre res za osebno odločitev. Mislim, da bi bilo v danem trenutku dobro še malo počakati, da bi imeli tudi kakšno rešitev že na vidiku. A ona se je tako odločila. Ne bo enostavno najti rešitve, a jo moramo, vse z namenom, da ohranimo šolo.''

''Javnost se je preveč vtikala''

A ta saga oslabih odnosih na šoli in tudi vse slabšem vpisu, o katerem smo poročali tudi v Dolenjskem listu, se vleče že vrsto let. Kako župan odgovarja na to?

''Dejstvo je, da je ta šola pod nenormalnim pritiskom javnosti. Mislim, da se je javnost preveč vtikala, po domače povedano, na to šolo, v bistvu pa bi morali ta javnost in ta šola večkrat sedeti za mizo. Samo dialog je bil rešitev, ki pa ga ne ena ne druga stran po moji oceni ni znala pravilno vzpostaviti. Situacija je ta hip za nas presenečenje, a verjamem, da bo svet šole in naš predstavnik v njem, s katerim smo redno v kontaktu, znal ustrezno reagirati. Po informacijah, ki jih imam, se stvari rešujejo in ni treba delat nobene panike. Tudi z ministrstvom smo v kontaktu, tudi z državnim sekretarjem se pogovarjava o možnih rešitvah. Verjetno je res tako, kot je danes predlagala ravnateljica, da bo verjetno najboljše, da pride nekdo od zunaj, da ga bo predlagalo ministrstvo.''

OŠ Loka pričakuje 7 milijonov

Orehovec je še dejal, da resnično upa, da bo s strani državnega proračuna res zagotovljenih 7 milijonov evrov za sanacijo OŠ Loka, ki je utrpela večjo škodo po toči v letu 2018. Od poslancev je seveda odvisno, ali bodo predlog proračuna sprejeli in bodo na ministrstvu lahko izpeljali to investicijo, torej sanacijo in prenovo OŠ Loka. 

‹ nazaj

Galerija (6)

_crnomelj (1)
_crnomelj (2)
_crnomelj (3)
_crnomelj (4)
_crnomelj (5)
_crnomelj (6)

Komentarji (11)

12.11.2021–1 (9) (10)Oceninavi 
Sprašujem se, če Fafajonka ni nič zaskrbljena glede dogajanja v SŠ Črnomelj. SD Črnomelj, daleč ste pripeljali šolo. Glede na to, da so se sredi šolskega leta nekateri prepisali v druge šole, je dejstvo daje je Gimnazija Črnomelj že preteklost. Odgovorni v občini, čas je da prepustite bodočnost drugim. Ob izvolitvi novega župana sem pomislil: "Isto sranje, drugo pakovanje".
12.11.2021 9 (15) (6)OceniLojzekov stric 
V SD imajo delegacijo ki polaga vence ima veliko dela
12.11.2021 4 (12) (8)Oceninavi 
Gospod župan, ne krivite javnosti za probleme v SŠ Črnomelj. Javnost je pravočasno opozarjala na probleme v šoli. Niste reagirali, ko je bil še čas za to. SD vas je podpirala na volitva(skupina volilcev- Radovič) zato se jim sedaj nočete zameriti. Volitve se približujejo.
13.11.2021—   (7) (7)Oceninavi 
Ponosni nasledniki komunistov, razložite mi prosim, kaj mislite o stanju v SŠ Črnomelj. Verjetno še vedno gledate laži na TV Kučan in 24 kur. Gospod župan, nehajte prelagati odgovornosti glede SŠ na druge in odstopite. V vašem mandatu so šle te stvari navzdol.
13.11.2021 3 (13) (10)OceniLojzekov stric 
Po obisku Milana Kicana.pred leti je sola zacela pesati
15.11.2021 2 (7) (5)Ocenibrglez 
Kako so se določene struje, ki so skupaj z to vlado, ki ruši vse kar ni v njihovi lasti in v domeni njihovih ljudi, takoj oglasili in vodijo svojo izprideno propagando naprej. Vse kar so pa delale različne struje v srednji šoli iz svojih lastnih interesov je pa zgodba, ki bo verjetno sedaj priplavala na dan. Celo politični nasprotniki, so se tukaj združili in svoje lastne interese hitro združili z interesi SDSa in rušili ravnateljico. Seveda pa so z zastrupljanjem te šole vsepovsod s tem naredili največjo škodo šoli sami, ampka to jih ne zanima, to je za njiih le kolateralna škoda glavno, da so dosegli svoje!! Sedaj ko so spravili šolo na zelo slab glas in jo razklali na dva sprta pola, pa bodo čudežno to vse uredili!!
15.11.2021 4 (10) (6)OceniLojzekov stric 
Brglez lej v Šolo so uničili kadri SD brez S to ve vsak občan v Občini Črnomelj
16.11.2021—   (5) (5)Ocenibrglez 
Jaz sem občan v Občini Črnomelj, pa vidim, da je šolo uničilo vmešavanje vseh nepozvanih in vsevedih. Vsi ti posamezniki bodo sedaj bolj ali manj še dodatno priplavali na površje in se bo videlo kaj je bilo bistvo uničenja dobrega imena te šole in pritiskov na umik ravnateljice. Pa ni briljantna, da ne bo pomote. Ampak so tu na delu seveda tudi druge struje in poamezniki, SDS pa je zavohal svojo priložnost za samoreklamo. In igra SDSa se nadaljuje. Preko trupel do cilja. Pa par učiteljev, ki sicer niso pristaši SDSa, so se hitro spajdašili z njimi za dosego svojih individualnih ciljev, med katerimi pa ni dobro ime te šole.
16.11.2021 5 (9) (4)OceniLojzekov stric 
Brglez kaj imae ti za dobro ime šole čas ko je šola nosila ime po velikemu zločincem in revolucijonarju Kardelju ali kaj drugega .Kakšno ime so naredili kadri SD v vodstvu šole In v svetu šole.
17.11.2021 4 (5) (1)OceniLojzekov stric 
Upajmo da pridem novi ravnatelj izven tega raslojenega kolektiva .Moški bo pošti ali ta kolektiv ženska težje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava