Kambičeva ravnateljem: Delujete nezakonito in protiustavno

19.11.2021 | 07:30

Polona Kambič (arhiv DL)

Polona Kambič (arhiv DL)

Županja Občine Semič Polona Kambič je sinoči na svojem FB profilu javno objavila pismo, ki ga je naslovila na OŠ Semič zaradi ''zaskrbljenosti nad stanjem, ki nas vse bolj deli in razdvaja.'' V vednost so ga prejele tudi vse belokranjske šole. Objavljamo ga v celoti:

"Spoštovana ga. ravnateljica, Andreja Miketič, spoštovani bodoči ravnatelj, g. Tomaž Pavlakovič.

Pišem vama, ker je apel Gibanja za svobodno in zdravo življenje Bele krajine v meni zbudil župansko in moralno odgovornost do občank in občanov v Občini Semič in v Beli krajini. Ne smem in ne morem molčati, moje mesto je na strani ljudi, na strani ohranjanja človečnosti.

Vesela sem, da smo kot ustanovitelj Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič ves čas z vodstvom lepo sodelovali in da je naša osnovna šola vzor marsikateri v Beli krajini. Zavedam se, da sta oba s srcem in dušo v tem, da bi zagotovila našim otrokom tisto pomembno bogastvo za življenje, znanje. Da se trudita, da bi otroci to znanje pridobivali v varnem in prijetnem šolskem procesu in okolju.

Kot v vsaki javni službi, morata tudi vidva spoštovati vse zakone in na zakonih temelječe podzakonske predpise ter sta odgovorna za zakonitost dela. Samo po sebi je torej umevno, da vse, kar ne temelji na zakonu, je nezakonito in vse, kar ne spoštuje temeljnih človekovih pravic, je protiustavno. Le zakon je lahko podlaga za neposredno poseganje v človekove pravice in temeljne svoboščine in tega nimamo, imamo pa odloke, ki nimajo prav nobene podlage v veljavni zakonodaji.

V mislih imam nošenje mask, samotestiranje, socialno distanco in izpolnjevanje PCT pogojev v prostorih osnovne šole in v učnem procesu. Prav vsi temeljijo na nezakonitih, protiustavnih in zato ničnih odlokih in vendar se jih v šoli strogo držite, čeprav nimamo razglašene ne epidemije, ne izrednega stanja, ne vojnega stanja. Torej zavestno delujete nezakonito in protiustavno, čeprav ste prvi, ki tako ne bi smeli početi. To potrka tudi na mojo vest in izvajanje ukrepov v prostorih občine, ki bodo z današnjim dnem postali zakoniti in ustavni.

Spoštovana ga. ravnateljica, naj spomnim, da imate tako kot jaz avtonomijo nad tem, ali boste spoštovali nična navodila nadrejenih organov in Vlade RS, ali jih boste zavrnili, ker veste, da so nezakonita in otrokom celo škodljiva. Z izvajanjem le-teh prekoračujete zakonsko določene pristojnosti ravnatelja, ker to po 49. členu ZOFVI ni navedeno kot ravnateljeva pristojnost. Zato ste, v skladu s Kazenskim zakonikom in zavezujočo sodno prakso, tako evropsko, kot tudi domačo, kazensko in odškodninsko odgovorni, če bo s strani staršev podana kazenska ovadba ali ustavna pritožba iz naslova kršenja otrokovih pravic.

Vsaj od sedaj naprej to veste, zato vas pozivam, da prenehate kršiti temeljne človekove in otrokove pravice in svoboščine, in sicer s prisiljevanjem v nošenje obraznih mask, vzdrževanjem socialne razdalje med otroci in do drugih oseb ter med učitelji, s pogojevanjem udeležbe pri pouku ob 3x tedenskem testiranju, z izpolnjevanjem splošnih PCT pogojev. Z izvajanjem naštetega, kljub mogoče najboljši nameri, ogrožate otrokovo mentalno, telesno in duševno zdravje ter posegate v ustavno zagotovljeno pravico do svobodnega razvoja osebnosti in do telesne nedotakljivosti otrok. Otroci so z Ustavo RS in z mednarodnimi konvencijami o otrokovih in človekovih pravicah še posebej varovani in imajo hkrati vso pravico do izobraževanja in šolanja.

V upanju, da bo v Osnovni šoli Belokranjskega odreda Semič ponovno prevladal razum in da ne bodo v ospredje postavljane lastne koristi in ugodnosti pred koristmi otrok, njihovih staršev in sodelavcev, vaju prijazno pozdravljam.

Polona Kambič, županja."

Komentarji (17)

19.11.2021–1   (32)   (33)   OceniLojzekov stric 
Takšno početje županje je neprimerno
19.11.2021 3   (31)   (28)   Ocenitrue truic 
Bravo Polona! Tako se deluje...ni mi pa jasno kako da režimski medij DL to objavlja? Aha, z namero, da edino pošteno županjo v Sloveniji diskriminira, oziroma spodbudi obsodbo njenega stališča...tako je mišljeno, a ne uredništvo? Zakaj je niste objavljali že prej ? To ni njen prvi izstop in izražanje nestrinjanja s tem medicionskim fašizmom...kaj je lastnik DL oziroma sta Lj in občina pipco zategnili za propagando farmako fašizma ...?
19.11.2021 14   (36)   (22)   OceniPopendekl 
Ena redkih, ki razmišlja s svojo glavo in si upa to tudi povedati. Tako se dela, ne pa pohlevno kima in izvaja vse bedarije,, ki se jih politepidemmiologi izmislijo. Če bi bilo več takih, bi bilo v državi precej drugače in manj zatohlo.
19.11.2021–8   (23)   (31)   Ocenipeter4567 
lahko jo je sram, to županjo. Meša drek.
19.11.2021–6   (18)   (24)   Ocenipeter4567 
Lahko rečem samo eno, in to je da je lahko vse državljane Slovenije, ki se nočijo cepit zaradi raznoraznih "prepričanj" in "principov", da jih je lahko sram v dno duše. So navadni egoisti in individualisti. Takšnim bi jaz vzel državljanstvo, naj se preselijo, kam drugam. Čim hitreje uzakonit obvezno cepljenje za vse. Naj se že konča ta agonija.
19.11.2021 2   (7)   (5)   Oceniivolon 
... je rekla ustavna pravnica in bodoča bivša županja.
19.11.2021–3   (4)   (7)   Ocenitrue truic 
Za razliko od POPTv/24 ur, ki je zaklenil komentarje zaradi številnih izrazov podpore županji, jih vi tukaj dopuščate tako, da jih sproti "štelate".....vsi ste jo hoteli očrniti pa ste dobili kontra feed back , pa kdo bo vas MSM še resno kdajkoli po vsem tem jemal ? Tako kot zdravnike- strokovnjake in ostale aktiviste te globalistične " agende ", vsi boste izginili..nikol več take "službe" ne bo...bo pa kaj drugega za vas:) nadomestno javno družbeno koristno delo v kamnolomu..
19.11.2021 2   (10)   (8)   Oceninavi 
Gospa županja, čas borčevskih procesij in govorov o pravljicah pogumnin partizanov je minil. Vzemite si čas in obiš
19.11.2021–2   (8)   (10)   Ocenipeter4567 
true truic medtem ko si nekateri trudimo odpraviti situacijo v kateri smo, nam drugi mečete polena po noge. Hvala vam! Me zanima vaš prispevek pri reševanju problema, ki je skupen vsem. Egoizem in človeška preverznost enostavno ne pozna meja.
19.11.2021 3   (11)   (8)   Ocenitrue truic 
Laž, peter vi se NE trudite nam olajšati življenja temveč, ga skrajno otežujete - s tem tudi sebi, le razumeti ne morem kako lahko navkljub milijontim dokazom človek še vedno ne odpre oči in se ne zaveda realnosti ,ki ga obkroža in ga vleče v brezno brez povratka ...kaj je še potrebno? Rešitev je čisto enostavna , da se vas čimveč in čimprej zbudi iz tega" zombi spanja"...v trenutku boste in bomo REŠENI vsi ! Pustimo cepljene in necepljene, vsi smo v ISTEM sr..nju! Ukinit je potrebno to farmako tiranijo in kaznovat vse ki delajo zavestno iz interesa na uničevanju človeštva. Moralno, etično in materijalno. V hipu bomo vsi svobodni...dokler tega ne bo drsimo v kaos / vojno in grobo razrešitev tega vozla...nobenega obračanja besed in dejanj. Vse se vidi , vse se odkriva in raskriva..ni več kompromisov in tretje poti. Si za svobodo ali nisi, samo te dve opciji sta. To bo tudi edino štelo ko se bodo stvari vrednotile, kdo je bil na kateri strani..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava