gospodarstvo

Trideset let podjetja Gostinstvo in turizem Metlika

24.11.2021 | 13:45 | M. L.

Trideset let uspešnega poslovanja podjetja Gostinstvo in turizem Metlika so zaznamovali s slovesnostjo v metliškem hotelu Bela krajina. Na fotografiji: člani družine -  ustanoviteljica in prva direktorica Vera Pešelj (druga z desne), direktor Matjaž Pešelj v sredini, Petra Pešelj (levo) in Vinko Pešelj (desno) ter zaposleni, med temi Duška Gršič (ob direktorju).

Trideset let uspešnega poslovanja podjetja Gostinstvo in turizem Metlika so zaznamovali s slovesnostjo v metliškem hotelu Bela krajina. Na fotografiji: člani družine - ustanoviteljica in prva direktorica Vera Pešelj (druga z desne), direktor Matjaž Pešelj v sredini, Petra Pešelj (levo) in Vinko Pešelj (desno) ter zaposleni, med temi Duška Gršič (ob direktorju).

Sekretarka Rdečega križa Metlika Zalka Klemenčič se je podjetju GTM zahvalila za vso večletno podporo tej človekoljubni organizaciji.

Sekretarka Rdečega križa Metlika Zalka Klemenčič se je podjetju GTM zahvalila za vso večletno podporo tej človekoljubni organizaciji.

V kulturnem sporedu sta nastopila tudi Žiga Jerina (levo) in Jan Zaletelj. (vse fotografije: M. L.)

V kulturnem sporedu sta nastopila tudi Žiga Jerina (levo) in Jan Zaletelj. (vse fotografije: M. L.)

Metlika - Pred tridesetimi leti so ustanovili podjetje Gostinstvo in turizem Metlika (GTM) in z nedavno slovesnostjo v metliškem hotelu Bela krajina so zaznamovali jubilej.

Direktor Matjaž Pešelj ocenjuje, da je podjetje pomembno prispevalo k turistični prepoznavnosti Bele krajine. Kot je povedala Vera Pešelj, ki je bila ustanoviteljica in prva direktorica, je podjetje nastalo z delitvijo nekdanjega podjetja Gostinstvo in turizem Bela krajina, ki je imelo sedež v Črnomlju. Začetki novega metliškega podjetja v letu 1991 so bili težki, saj je prevzelo tudi 40 odstotkov izgube prejšnjega skupnega podjetja, ob tem je bila še vojna. Po uspešnem poslovanju v prvem letu se je podjetje v naslednjih desetletjih z načrtnimi delom in vlaganjem v objekte poslovno okrepilo in postalo prepoznavno.

Direktor Matjaž Pešelj je omenil dobro sodelovanje z ustanovami, ki se ukvarjajo s promocijo turizma v vseh treh belokranjskih občinah. Posebej se je zahvalil zaposlenim v podjetju, pri tem posebej že omenjeni Veri Pešelj, svoji mami, in Duški Gršič, ki sta v podjetju od vsega začetka.

V okviru podjetja z 21 redno zaposlenimi delujeta med drugim kamp Podzemelj in hotel Bela krajina v Metliki. Poleti sezonsko zaposlujejo dijake in študente, vsako leto omogočajo tudi strokovno prakso za dijake in študente gostinsko turističnih smeri.

Za uspešno delo v turizmu sta na slovesnosti družini Pešelj čestitala metliški župan Darko Zevnik in direktorica RIC Bela krajina Barbara Papež Lavrič.

Podjetje GTM je ob jubileju podelilo pet donacij. Prejeli so jih društvo Proteus, okoljsko gibanje za Belo krajino, Društvo kmečkih žena Metlika, skupina za samopomoč bolnikom z rakom Črnomelj, ki deluje v okviru Društva onkoloških bolnikov Slovenije in skrbi za območje celotne Bele krajine, Klub belokranjskih študentov in območno združenje Rdečega križa Metlika.

Kot je v zahvali povedala sekretarka območnega združenja Zalka Klemenčič, bo metliški Rdeči križ skupaj s podjetjem GTM  v decembru omogočil topel obrok vsem, ki tega nimajo. Lani sta že tudi skupaj izvedla tako človekoljubno akcijo.

V kulturnem sporedu na slovesnosti so nastopili Jan Zaletelj na tubi in Žiga Jerina s trobento ob klavirski spremljavi profesorja Andreja Kuniča iz Glasbene šole Črnomelj ter kantavtorica ClaudiZu.

‹ nazaj

Galerija (22)

IMG_8463
IMG_8464
IMG_8465
IMG_8466
IMG_8467
IMG_8469
IMG_8472
IMG_8475
IMG_8476
IMG_8478
IMG_8481
IMG_8486
IMG_8489
IMG_8495
IMG_8499
IMG_8507
IMG_8509
IMG_8510
IMG_8511
IMG_8513
IMG_8514
IMG_8516

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava