VIDEO: Praznik Občine Metlika

27.11.2021 | 14:20

Letošnji občinski nagrajenci z županom Darkom Zevnikom (skrajno desno) (foto: Občina Metlika)

Metlika - Občina Metlika je včeraj, 26. novembra, praznovala občinski praznik. Zaradi trenutnih epidemioloških ukrepov so ga obeležili v digitalni obliki. Delo občine v letošnjem letu, dobitnika priznanj Občine Metlika, častnega občana ter prejemnika priznanj za delo na področju športa so Metličani predstavili v predstavitvenem filmu z nagovorom župana Darka Zevnika, na ogled je spodaj pod tekstom. V priponki pod videom pa je tudi tekstovni dokument, v katerem so naštete in predstavljene letošnje naložbe v mestu ter krajevnih skupnostih, predstavljeni so tudi letošnji občinski nagrajenci.

Letošnji zaslužni

Plaketo občine Metlika v letu 2021 je za dolgoletno zavzeto in požrtvovalno humanitarno delo v Organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Metlika, za dobrodelnost in človekoljubnost ter aktivno delo v ostalih društvih v občini prejela Zalka Klemenčič.

Za dolgoletno vsestransko versko delo v grko-katoliški skupnosti Metlika ter za ikonopisje, s katerim je zaznamoval kulturno-družbeno življenje v Občini Metlika in širše je priznanje oz. plaketo Občine Metlika prejel O. Mihajlo Jozafat Hardi.

Za častnega občana je bil imenovan Jože Slobodnik, in sicer za aktivno delovanje v slovenski skupnosti v Torontu in ohranjanje slovenskega jezika, kulture in običajev, prizadevnega delovanja na področju krepitve mednarodni odnosov med Kanado in Slovenijo, za pomoč Slovencem in Metličanom v Kanadi ter za pomoč svoji rodni vasi in lokalni skupnosti.

Priznanje za delo na področju športa v Občini Metlika v letu 2021 pa sta prejela Urška Čavič iz Lokostrelskega kluba Paradoks kot najboljša športnica in Košarkarski klub Metlika kot športno društvo.

M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava