dolenjska

Novi ukrepi in Advent Novo mesto - ga bodo okrnili?

4.12.2021 | 17:30 | M. K.; STA

Na Glavnem trgu bodo jutri odprli 20 stojnic z darilnim programom ...

Na Glavnem trgu bodo jutri odprli 20 stojnic z darilnim programom ...

... od šestih načrtovanih hišk za strežbo hrane in pijače pa bo lahko zaživela le tista s kostanji. (foto: arhiv DL; I. V.)

... od šestih načrtovanih hišk za strežbo hrane in pijače pa bo lahko zaživela le tista s kostanji. (foto: arhiv DL; I. V.)

Novo mesto - V mestih po Sloveniji so izvedbo prazničnih sejmov večinoma prilagodili novim ukrepom, po katerih je od danes z izjemo pečenega kostanja prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah. Območje sejemskih prireditev mora biti ograjeno, organizatorji pa morajo ob vhodu preverjati pogoj PCT.

Marsikje sicer verjamejo, da se je z vidika okužb z novim koronavirusom bolj varno družiti zunaj kot v notranjosti gostinskih lokalov.

Prilagodili jutrišnje odprtje

V Novem mestu so zaradi odloka že prilagodili za nedeljo načrtovano odprtje predpraznične tržnice, ki bo predvidoma delovala do vključno silvestrovega. Odprli bodo 20 stojnic z darilnim programom, celotno sejemsko območje pa bodo ogradili, vhod na tržnico in izhod z nje bodo praznično okrasili, na vhodu pa bodo nadzorovali število obiskovalcev in izpolnjevanje PCT-pogojev.

Gostinska ponudba pa zaradi odloka ne bo zaživela v šestih načrtovanih hiškah za strežbo hrane in pijače, so povedali v Zavodu Novo mesto.

‹ nazaj

Komentarji (2)

6.12.2021 2 (3) (1)OceniDamDam 
Bedasti ukrepi avtokratske , starokomunistične vlade , izgubljene v casu in prostoru...Kostanj ne prenasa virusa, samo kuhancki ga... Na svezem hladnem zraku je nevarno , druzenje pa kaznivo, na SDS ovem taboru v Bovcu pa virus menda ni bil nevaren, posvečeni verniki Ljubljenega Vodje pa so bili zasčiteni z odpustkom vlade.... Sramota...
8.12.2021Ocenimartin 
Do kdaj pa bo še ta kostanj?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava