kočevsko-ribniško

Ob skromni volilni udeležbi potrjena oba kandidata za občinska svetnika

6.12.2021 | 10:15 | STA; M. K.

 Ob skromni volilni udeležbi potrjena oba kandidata za občinska svetnika

Osilnica - Na nedeljskih nadomestnih volitvah za dva nova občinska svetnika v občini Osilnica ni bilo presenečenj. Potrjena sta bila oba kandidata, ki sta kandidirala. Glasovalo je 22,5 odstotka ali 76 volivcev. Magi Žagar (NSi) je prejela 72 glasov, Anton Švab (NSi) pa 67, so povedali na občinski volilni komisiji.

Skupno je imelo pravico glasovati 337 volivcev, kot rečeno, jih je to možnost izkoristilo 22,5 odstotka, kar gre verjetno pripisati tudi temu, da sta bila kandidata za dve mesti v osilniškem občinskem svetu zgolj dva in je bilo pričakovati njuno gladko izvolitev.

Volitve dveh novih občinskih svetnikov so bile potrebne, ker sta pred časom odstopila dva od sedmih občinskih svetnikov. Lani spomladi je odstopil Zvonko Žagar, ki je bil v občinski svet izvoljen na listi NSi, maja letos pa še Ivica Klepec, v občinski svet izvoljen na listi SMC.

Po odstopu Žagarja se je občinska volilna komisija odločila, da nadomestnih volitev ne bo izvedla takoj, pač pa potem, ko bodo to omogočale epidemiološke razmere. Pomisleki, ali naj izvedejo volitve, so bili tudi po odstopu Klepca (naj jih ne izvedejo, je pozval tudi občinski svet), a se je volilna komisija po pozivu ministrstva za javno upravo, da je volitve treba izvesti, odločila, da jih bo izpeljala.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava