bela krajina

Črnomaljski prostovoljci pri županu

6.12.2021 | 18:30 | M. K.

Sprejem prostovoljcev

Sprejem prostovoljcev

Z županom naj prostovoljec Mladen Sedlar (fotografiji: Občina Črnomelj)

Z županom naj prostovoljec Mladen Sedlar (fotografiji: Občina Črnomelj)

Črnomelj - Župan Andrej Kavšek je ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, ki ga vsako leto obeležujemo 5. decembra, v prostorih občine danes sprejel predstavnike prostovoljcev v občini Črnomelj. Prostovoljcem je čestital za praznik in se jim zahvalil za vsa dobra dela, ki jih opravljajo v občini in z njimi doprinesejo k boljšemu delovanju lokalne skupnosti.

Naj prostovoljec Mladen Sedlar

Ob tej priložnosti je župan posebej čestital Mladenu Sedlarju, ki je bil letos izbran za naj prostovoljca v starostni skupini 30 ali več let Slovenske filantropije v Hiši sadeži družbe Črnomelj. Mladen je vključen v projekt Viški hrane – hrano ljudem, ne smetem. V letu 2020 je v času epidemije s svojim kolesom začel dostavljati hrano na dom uporabnikom, ki niso bili mobilni ali pa so zaradi strahu pred okužbo kot rizične osebe raje ostajali doma. Opravljal je nakupe, dostavljal zdravila iz lekarne ali pa se odpravil po opravkih na pošto.

V črnomaljski občini imajo veliko število prostovoljcev, na kar so, kot sporočajo, ponosni. Župan je ob srečanju izpostavil njihovo dobrosrčno prizadevanje za pomoč tistim, ki jo potrebujejo, in jim ob zahvali za njihovo radodarno delo podaril tudi manjšo pozornost.

Na srečanje so bile vabljene prostovoljske organizacije v občini: Župnijska Karitas Črnomelj, Župnijska Karitas Stari trg ob Kolpi, Župnijska Karitas Vinica, Rdeči križ Črnomelj, Slovenska filantropija – Hiša sadeži družbe Črnomelj, Društvo prijateljev mladine Črnomelj, Društvo Sožitje Bela krajina, Gasilska zveza Črnomelj, predstavniki štaba Civilne zaščite Občine Črnomelj in prostovoljci, ki prevažajo starostnike v sklopu prevozov Senior.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava