dolenjska

Jože Colarič kandidat za mandatarja?

21.12.2021 | 19:00 | STA; M. K.

Bo Jože Colarič novi obraz na volitvah? (foto: arhiv DL)

Bo Jože Colarič novi obraz na volitvah? (foto: arhiv DL)

Marjan Podobnik verjame, da bo. (foto: Svet24)

Marjan Podobnik verjame, da bo. (foto: Svet24)

Ljubljana/Novo mesto - Predsednik SLS Marjan Podobnik je ob robu današnje slavnostne akademije Društva poslancev 90 spregovoril tudi o prizadevanjih gibanja Povežimo Slovenijo pred prihodnjimi državnozborskimi volitvami. Sam verjame, da bodo kot kandidata za mandatarja lahko ponudili Jožeta Colariča, če se ta za to ne bo odločil, pa gotovo koga drugega iz gospodarstva.

V gibanju Povežimo Slovenijo trenutno sodelujejo SLS, NLS in Zeleni Slovenije, blizu so tudi s stranko Konkretno, je spomnil Podobnik.

Ponovil je, da bodo "ponudili skupnega kandidata za mandatarja in on bo nosilec te skupne liste". Na vprašanje, kdo to bo, je dejal, da v nobenem primeru to ne bo nihče od predsednikov omenjenih strank. "Mi bomo veseli, če bo na koncu to prvi mož Krke Jože Colarič," je dejal Podobnik. Če se za to Colarič na koncu ne bo odločil, pri čemer Podobnik verjame, da se bo, pa bo gibanje ponudilo drugo ime, zagotovo iz najvišjega ranga gospodarstva.

Verjamejo namreč, da v razklano stanje v Sloveniji lahko vstopi le nekdo z drugega področja, ki se ne bo spuščal v ideološke konflikte in bo želel Slovenijo potegniti naprej. "Verjamem, da smo na dobri poti," je dejal Podobnik, ki sicer še ni prepričan, če bo sam sploh kandidiral na volitvah. Dodal je, da obžaluje razdore, ki smo jim priča vsakodnevno tudi v DZ.

"Naš cilj je, da naš kandidat za mandatarja povabi k sodelovanju tako desne kot leve," je dejal, pri čemer pa Podobnik pravi, da le z Levico ne vidijo možnosti sodelovanja, saj da ima "v svojem programu po našem mnenju protiustavna določila, ki jih občasno tudi javno zagovarja".

‹ nazaj

Komentarji (7)

22.12.2021 3 (4) (1)OceniJožko 
Gospod Podobnik, spomniti se boste morali svoje izjave o tem, kdo vas je "uničil". S temi "uničevalci" se bo moral soočiti tudi vsak, ki bi ga radi imeli na mestu mandatarja.
22.12.2021 5 (6) (1)OceniPopendekl 
Na tako idejo lahko pride le nekdanji "bik na mopedu". G. Colarič zagotovo ni tako bedast, da bi šel v politiko, sploh pa ne z mesečniki tipa Podobnik, Kangla in podobnimi veleumi.
22.12.2021 3 (3) (0)Ocenitrue truic 
Kdorkoli je javno predlagan, s strani politike ali gospodarstva je" SISTEMSKI kandidat" brez izjeme...
22.12.2021 3 (3) (0)Ocenitrue truic 
Edino neposredni kandidat ljudstva je vreden pozornosti....ostali NOBEDEN.
22.12.2021 3 (3) (0)Ocenirim 
V ta pravo skupino bi se podal med volkove in bike
22.12.2021OceniGunca Afne 
rabimo močnejšo SLS .. poglejte Avstrijo, Švico .... Cole pa ne vem... če je njemu res do takega jajcanja, kot je trenutno pri nas v politiki .. lahko pa bi bil eden tistih ko užge po mizi in naredi malo reda..
22.12.2021 4 (4) (0)Ocenitrue truic 
@G. Afne , Če spremljaš tok- pot denarja , nisem prepričan da bi "Cole" ravno udarjal po mizi, če smo čisto iskreni - prej nasprotno.....;) kam spada Krka ? Kdo danes izvaja to agendo ? .....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava