Na mestu nekdanjega doma JLA medgeneracijski športni kompleks

16.1.2022 | 19:00

Nekdanji dom JLA bodo letos porušili. (foto: arhiv DL; M. G.)

Nekdanji dom JLA bodo letos porušili. (foto: arhiv DL; M. G.)

Ribnica - V občini Ribnica naj bi na mestu, kjer danes stoji Ideal center, še v tem letu začeli graditi večji medgeneracijski športni kompleks, namenjen različnim vsebinam. Trenutno so v fazi izbora izvajalca, če bo šlo vse po načrtih, pa bodo gradnjo začeli avgusta, pravi župan Samo Pogorelc.

Šlo bo za največjo naložbo v občini letos, ki naj bi bila glede na načrte končana najpozneje do začetka leta 2024, pravi župan.

Na okoli 5500 kvadratnih metrih bodo uredili parkirno hišo, kulturno dvorano s 330 sedeži, konferenčno sejno sobo, pisarne za delo od doma in start-upe ter manjšo kavarno. Svoje prostore v kompleksu bodo dobila različna društva, ki so zdaj razporejena po celotni občini. Pripravili bodo tudi vse za ureditev kegljišča ali bowlinga.

Trenutno izbirajo izvajalca. Ta bo po županovih besedah moral porušiti zdajšnji dotrajani Ideal center, oblikovati medgeneracijski športni center in ga tudi zgraditi. Na razpis se je prijavilo šest podjetij, ki imajo potrebne reference za gradnjo. Katero bo izbrano, bo po županovih besedah znano spomladi. Rušitev Ideal centra in gradnjo novega kompleksa pa naj bi začeli poleti.

Za projekt je občina za zdaj zagotovila dva milijona evrov, v nadaljevanju pa bo iskala še sredstva posameznih ministrstev in sredstva EU. "Ker bo šlo na nizkoenergijski projekt, računamo tudi na sredstva Eko sklada," je dodal župan.

Sicer pa imajo v občini letos rekorden proračun v višini 16,3 milijona evrov. Za naložbe bodo namenili 47 odstotkov, je še povedal Pogorelc.

STA; M. K.

Zvočni zapisi

Ribniški župan Samo Pogorelc o projektu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava