Topli Vrh in proračun

21.1.2022 | 14:40

Županja Polona Kambič je z dnevnega reda umaknila obravnavo in sprejem predloga Strategije razvoja občine Semič do leta 2030 s podrobnejšim načrtom razvoja turizma. Razlog: zadnji dan javne obravnave dokumenta so prispele številne pripombe, ki jih do včerajšnje seje občinskega sveta niso mogli obravnavati.

Občinski svet zaseda v avli Kulturnega centra. (vse fotografije: M. L.)

Semič - Semiški občinski svetniki so na včerajšnji seji sprejeli občinski podrobni prostorski načrt za kamnolom Topli Vrh. Dokument omogoča nadaljnje obratovanje kamnoloma.

V prvi obravnavi so razpravljali o letošnjem občinskem proračunu. Proračun znaša 5,8 milijona evrov, kar je za 125.000 evrov več, kot je bil rebalans proračuna za leto 2021. V njem obsega investicijski del dobrih 42 odstotkov, kar je približno 5 do 7 odstotkov več kot v prejšnjih letih. Odhodki so usklajeni s prihodki.

Svetniki so se med drugim seznanili s poročili razdeljenem denarju v okviru lanskih občinskih razpisov.

Niso pa razpravljali o strategiji razvoja občine Semič do leta 2030 s podrobnejšim načrtom razvoja turizma. Zadnji dan javne obravnave dokumenta so namreč prispele številne pripombe, ki jih do včerajšnje seje občinskega sveta niso mogli obravnavati.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava