Na novomeškem sodišču začetek sojenja zaradi trpinčenja otroka

28.1.2022 | 13:40

Brezje - Žabjak (foto: arhiv DL)

Brezje - Žabjak (foto: arhiv DL)

Novo mesto - Na novomeškem sodišču se je začelo sojenje staršema, obtoženima zanemarjanja njunega takrat triletnega otroka, surovega dejanja in povzročitve hude telesne poškodbe. Na sojenju se nista zagovarja, sta pa očitke zanikala v preiskavi, poročata Delo in Slovenske novice. V nadaljevanju sojenja bo ugotovitve predstavil tudi izvedenec medicinske stroke.

Starša sta Radenko Brajdič in Bojana Jurkovič iz Brezja. Trije otroci so jima že umrli (kot poročajo Slovenske novice, je enega ubila elektrika, dva sta umrla zaradi bolezni), imata jih še štiri.

Zgodba sega v marec 2014, ko so dečka poškodovanega z reševalnim vozilom odpeljali najprej v novomeško bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center. Ugotovili so, da je utrpel hude poškodbe, za katere je izvedenec po poročanju časnikov ugotovil, da tako hudih poškodb ni mogel dobiti pri padcu, ampak z močnim udarcem. Domnevajo, da ga je oče po glavi udaril s polenom.

Oče se tako zagovarja zaradi povzročitve hude telesne poškodbe ter zaradi zanemarjanja otroka in surovega dejanja, tega obtožba bremeni tudi njegovo partnerico. Zanemarjala naj bi namreč še dva otroka, ki sta v tistem obdobju hodila v osnovno šolo.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava