posavje

Zeleni dan slovenskega turizma letos v Krškem

9.5.2022 | 08:45 | M. K.

Foto: MO Krško

Foto: MO Krško

Sremič - Zeleni dan slovenskega turizma, ki ga vsako leto organizira Slovenska turistična organizacija, bo letos potekal v sredo, 25. maja, v Krškem, na posestvu Tri lučke na Sremiču. Krško je v letošnjem letu za svoja izjemna trajnostna prizadevanja namreč prejelo zlati znak Slovenia Green Destination, posestvo Tri lučke pa se lahko pohvali z znakom Slovenia Green Accommodation za zelene nastanitve in znakom Slovenia Green Cuisine za trajnostno delovanje v gastronomiji, ob tem sporočajo s krške občine.

Zeleni dan je osrednji dogodek s področja trajnostnega turizma v Sloveniji, na katerem Slovenska turistična organizacija podeli priznanja novim dobitnikom znaka Slovenia Green, med katerimi so destinacije in ponudniki, ter naslovi najbolj pereče izzive bolj zelenega razvoja turizma. V letu 2022 je nosilcev znaka Slovenia Green že skoraj 200.

Osrednja tematika dogodka bo osredotočena na odpadke v turizmu in zmanjševanje njihovega odtisa v okolju. To tematiko je potrebno nasloviti tudi zato, ker se je v času pandemije Covid-19 raba plastike za enkratno uporabo izjemno povečala.

Ob plastiki je v turizmu izredno velik izziv odpadna hrana – zmanjšanje obsega odpadkov hrane dokazano prispeva k zmanjšanju stroškov in zmanjšanju vplivov na okolje, navajajo v STO.

Vsemu temu bo namenjen letošnji Zeleni dan slovenskega turizma, na katerem bodo strokovni govorci predstavili najnovejša spoznanja, izpostavili pa bodo tudi najboljše domače primere dobre prakse.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava