Koncert: Ansambel Pogum in Žan Papič, KCJT Novo mesto

15.5.2022 | 18:00

V Kulturnem centru Janeza Trdine začenjamo maja s serijo glasbenozabavnih dogodkov, kjer bodo prišli na svoj račun tako ljubitelji narodnozabavne glasbe kot tisti, ki se radi iz srca nasmejijo ob sproščujočem humorju. Kot prvi prihajajo v goste člani Ansambla Pogum in standup komik Žan Papič.

Ansambel Pogum je dolenjska narodnozabavna skupina, ki deluje od leta 2000. Gre za petčlansko zasedbo z instrumentalnim triom in štiriglasnim petjem. V dvajsetih letih delovanja je ansambel osvojil vrsto nagrad na festivalih narodnozabavne glasbe doma in v tujini. Pod njihovo glasbo so podpisani priznani slovenski pisci melodij, kot so Franci Lipičnik, Jože Burnik, Tine Lesjak, Peter Fink in Jože Skubic, ter večkrat nagrajeni tekstopisci, med katerimi najdemo Ivana Sivca, Majdo Rebernik, Faniko Požek, Franca Ankersta, Vero Kumprej, Vero Šolinc in Jožeta Galiča.

Kraševec Žan Papič je prekaljen komik, vsestranski zabavljač in medijski ustvarjalec srednje generacije. Je prijatelj Srečka Kosovela, dvojnik Sylvestra Stalloneja, bivši nogometaš, občasni filozof … Večino časa je živel v Sežani, potem se je odpravil iskat sebe najprej v Ljubljano in nato še v Avstralijo. Po vrnitvi ga je občinstvo zelo hitro vzljubilo zaradi svežine, ki jo je vnesel na sceno, pa tudi zaradi unikatnega kraškega naglasa in lahkotnega pristopa k življenju. V zadnjem času je z Gašperjem Bergantom nasmejal Slovenijo tudi s podcastom Fejmiči.