Za upokojence - Oskrbovana stanovanja

18.5.2022 | 14:15

Gradnja 45 oskrbovanih stanovanj v Šmarjeških Toplicah se je začela. (Foto: L. M.)

Gradnja 45 oskrbovanih stanovanj v Šmarjeških Toplicah se je začela. (Foto: L. M.)

Šmarješke Toplice - Ljubljansko podjetje GH holding začelo gradnjo oskrbovanih stanovanj pred Prinovcem v Šmarjeških Toplicah

V Šmarjeških Toplicah se je že začela gradnja oskrbovanih stanovanj, in sicer v neposredni bližini stanovanjskega kompleksa Prinovec, pri vstopu v sam kraj. GH holding iz Ljubljane je ena največjih slovenskih gradbenih družb, ki po besedah šmarješkega župana Marjana Hribarja gradi veliko tovrstnih objektov po Sloveniji, zato ji gre zaupati.

Župan pohvali idejno zasnovo za šmarješko zgradbo – kompleks 45 varovanih stanovanj s pripadajočimi parkirišči ne vsebuje drugih komercialnih vsebin. Kot pravi, je občina s prodajo zemljišč dobila okoli 160 tisoč evrov, investitor pa je že plačal tudi 65 tisoč evrov komunalnega prispevka, kar gre v proračunsko malho. Občina želi z varovanimi stanovanji – ta so namenjena starejšim, ki sami ne morejo več v celoti skrbeti zase, ob tem pa lahko ob pomoči strokovnega osebja še vedno živijo razmeroma samostojno – v Šmarješke Toplice privabiti upokojence, tudi domačine, ki so mogoče večji del aktivnega življenja preživeli v Ljubljani ali kje drugje, ali tiste, ki želijo živeti v tem delu Dolenjske.

»Šmarješke Toplice želimo uveljaviti kot območje za tretje življenjsko obdobje,« pove župan. Zdaj ima šmarješka občina po podatkih Statističnega urada okoli dvajset odstotkov prebivalstva, starejšega od 65 let. V prihodnosti pa bo ta odstotek verjetno malo višji.

Iz aktualne tiskane številke Dolenjska lista. Jutri pobrskajte po vsebini nove ...

L. Markelj

Komentarji (1)

20.5.2022OceniBumbar 
Za pohvalit!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava